Чоловік вистрелив із РПГ по будівлі поліції на Дніпропетровщині: є постраждалі (фото)

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі
Чоловік вистрелив із РПГ по будівлі поліції на Дніпропетровщині: є постраждалі (фото)
Відділення поліції, фото Facebook
10 Серпня 2022, 21:32
читать на русском

У Покрові в Дніпропетровській області чоловік вистрелив з ручного протитанкового гранатомета в адміністративну будівлю відділення поліції.

Про це повідомили поліції Дніпропетровської області в Facebook.

Метою злочину могло бути вбивство співробітників поліції міста Покров. Для цього з гранатомета чоловік здійснив постріл по будівлі поліції. Як з’ясували поліцейські, 7 травня о 4-ій ранку зловмисник озброївся реактивною протитанковою гранатою кумулятивної дії та вистрелив по будівлі поліції. Снаряд влучив у стінку між другим та третім поверхом. Внаслідок пострілу по відділенню поліції № 2 (м. Покров) двоє поліцейських отримали тілесні ушкодження. Також була пошкоджена адміністративна будівля, - йшлося в повідомленні.
Зазначили, що затримали 36-річного місцевого мешканця. Відносно нього два кримінальні провадження вже перебувають на розгляді в суді.

9 серпня слідчими за погодженням із Нікопольською окружною прокуратурою зловмиснику оголосили про підозру за ч. 1 ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Чоловіку загрожує від 9 до 15 років позбавлення волі, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, поліція Київської області затримала 37-річного чоловіка, який влаштував стрілянину посеред вулиці у селі Торчицький Степок.

Читайте також