Чоловік, який захопив банк у Грузії, втік з грошима та заручниками

За непідтвердженими повідомленнями ЗМІ, він вирушив у бік Абхазії
Чоловік, який захопив банк у Грузії, втік з грошима та заручниками
Захоплення банку в Грузії (фото: JamNews)
22 Жовтня 2020, 08:54
читать на русском

Ближче до ночі на 22 жовтня чоловік, який до того захопив заручників у банку в грузинському місті Зугдіді, вийшов із будівлі з трьома людьми та грошима й поїхав із ними в невідомому напрямку. Заручників пізніше знайшли.

Про це повідомляють JAM-News та грузинський телеканал "Руставі 2".

Трьох заручників, яких із собою забрав нападник, пізніше знайшли в лісі неподалік села Кірцкі. Серед них — і глава поліції Зугдіді, який вів перемовини з захопником банку. Заручників уже допитали, їхній стан здоров’я задовільний.

Нападник же зміг утекти. За непідтвердженими повідомленнями ЗМІ, він вирушив у бік Абхазії — грузинської території, окупованої російськими військами внаслідок війни 2008 року.

За фактом захоплення банку міністерство внутрішніх справ Грузії розпочало розслідування за трьома статтями Кримінального кодексу країни: грабіж, незаконне привласнення й зберігання зброї та захоплення заручників.

Читайте також

Нагадаємо, що у середу, 21 жовтня, у грузинському місті Зугдіді озброєний чоловік взяв у заручники співробітників і відвідувачів банку Bank of Georgia.

Озброєний автоматом і гранатою чоловік тримав у заручниках більше десяти осіб. Серед них - співробітники банку і клієнти. Деякі заручники змогли втекти самі з будівлі через дах і по пожежній драбині. Відзначається, що частину заручників також вдалося звільнити.

За інформацією "Sputnik Грузія", чоловік, який захопив банк, зв'язався з телеканалами. Один із заручників в ефірі повідомив, що злочинець "озброєний до зубів", а в руці у нього граната без чеки.

Згодом терорист оголосив свої вимоги: 500 тисяч доларів, вертоліт і жодних спроб силового звільнення заручників.

1