Чоловіка, який погрожував підірвати банк у Києві, відправили на примусове лікування

Узбека відправлять до психлікарні із суворим наглядом
Чоловіка, який погрожував підірвати банк у Києві, відправили на примусове лікування
Затримання чоловіка, що загрожував підірвати банк Фото: Прокуратура м. Києва
27 Травня 2021, 13:30
читать на русском

Громадянина Узбекистану, який погрожував підірвати банк у центрі Києва, відправили на примусове лікування.

Як повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокуратури про застосування примусових заходів медичного характеру відносно 33-річного громадянина Узбекистану, який 3 серпня 2020 року погрожував вибухом у приміщенні банку у центрі Києва.

За результатами досудового розслідування та судового розгляду установлено факт скоєння зазначеною особою суспільно небезпечного діяння, передбаченого ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Однак, згідно з висновками судово-психіатричної експертизи, на момент вчинення кримінального правопорушення за своїм психічним станом чоловік не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. За висновками лікарів, на теперішній час стан чоловіка не змінився, - кажуть у прокуратурі.

Зазначається, що до суду було внесено клопотання про застосування відносно іноземця примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

Нагадаємо, 3 серпня 2020 року у Києві чоловік захопив приміщення банку і погрожував його підірвати.

Читайте також

1