Чоловіка, який захопив заручників на Укрпошті в Харкові, посадили на 10 років

Розгляд справи тривав три роки через зміну суддів
Чоловіка, який захопив заручників на Укрпошті в Харкові, посадили на 10 років
Відділення “Укрпошти” (фото: УНІАН)
23 Грудня 2020, 21:43
читать на русском

Районний суд Харкова виніс вирок про позбавлення волі на 10 років чоловіку, який захопив та утримував заручників у відділенні "Укрпошти" в Харкові.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Зазначається, що за підтримання публічного обвинувачення Харківською обласною прокуратурою Київський районний суд визнав винним та призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі чоловіку, який захопив та утримував заручників у відділенні Укрпошти (ч. 2 ст. 147, ч. 2 ст. 309, ч. 2 ст. 309, ч. 1 ст. 310 КК України).

30 грудня 2017 року чоловік зайшов до відділення Харківської дирекції ПАТ "Укрпошта", розташованого по вул. Шевченка. У цей час там знаходились троє працівників установи та шестеро відвідувачів, двоє з яких — неповнолітні діти.

Читайте також

Чоловік заблокував двері та повідомив про захоплення. Він продемонстрував предмет, схожий на саморобний вибуховий пристрій, який був закріплений на його тілі. Терорист погрожував, що приведе в дію вибуховий пристрій, якщо хтось відмовиться виконувати його накази.

Злочинець звертався до правоохоронних органів України та вимагав звільнити з-під варти особу, ім’я якої не називав, погрожуючи знищити себе та заручників. Правоохоронці того ж дня звільнили заручників та затримали можливого терориста.

Слідство також з'ясувало, що чоловік вирощував на території свого домоволодіння коноплі, а також зберігав наркотичний засіб — канабіс.

Справу розглядали три роки, оскільки склад суду змінювався тричі через вихід суддів на пенсію, і судовий розгляд починався із самого початку.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила у Харкові злочинне угруповування, яке фінансувало терористів.

1