Чоловіки більше генерують викидів в атмосферу, аніж жінки - вчені

Жінки поводяться більш екологічно
Чоловіки більше генерують викидів в атмосферу, аніж жінки - вчені
Люди, чоловіки, жінки Фото Buro Millennial з Pexels
22 Липня 2021, 03:09
читать на русском
Шведська компанія Ecoloop у дослідженні довела, що самотні чоловіки генерують на 16% більше викидів в атмосферу, аніж жінки.

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що для аналізу враховувалися витрати на товари першої необхідності, вибір виробників, транспорту, видів продуктів. Також до уваги бралося відношення до перероблювання відходів.

При однакових щоденних витратах жінки поводяться більш екологічно, оскільки частіше їздять на громадському транспорті, їдять менше м'яса і намагаються боротися зі шкідливими звичками, такими як куріння.
Ми вважаємо за необхідне враховувати різницю між чоловіками й жінками при розробці політики збереження клімату. Їх витрати досить стереотипні: жінки витрачають більше грошей на прикрасу будинку, здоров'я та одяг, а чоловіки - на паливо для автомобілів, харчування поза домом, алкоголь і тютюн, - зазначила керівник дослідження Ecoloop Анніка Карлсон Каньяма.
Вчені довели, що заміна м'яса і молочних продуктів рослинною їжею і використання залізничного транспорту замість літаків або автомобілів скоротить антропогенний вуглецевий слід на 40%.
Нагадаємо, що до 2045 року чоловіки на Землі зможуть втратити здатність розмножуватися через вплив хімікатів, які змінюють людські гормони.
1