Чоловіки отримують до 25% більше, ніж жінки - Шмигаль

Роботодавці упереджено ставляться до жінок-працівників
Важливо
Чоловіки отримують до 25% більше, ніж жінки - Шмигаль
Денис Шмигаль (фото: УНІАН)
25 Листопада 2020, 13:39
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про проблему, пов'язану із дискримінаційним ставленням до жінок з боку роботодавців. Відповідно чоловіки отримують до 25% більше.

Про це він сказав під час виступу на IV Українському Жіночому Конгресі "Від можливостей до реальних змін", передає Урядовий портал.

За його словами, в Україні ще досі є проблеми дискримінаційного характеру. Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) зазначив, що наразі рівність прав та обов'язків чоловіків та жінок є однаковими, а от поки немає рівних можливостей для чоловіків та жінок.

На жаль, у нашому суспільстві все ще дискримінаційне ставлення роботодавців до працівників-жінок, - сказав він.

За інформацією Міністерства соціальної політики, тільки у питанні заробітної плати це призводить до розриву у розмірі до 25%.

Читайте також

Чверть зарплати жінки недоотримують через упередженість, через чоловічі та жіночі професії, через декрет, через вік, зовнішність та навіть характер. А що в результаті? Це заважає усім українцям ставати більш заможними та більш успішними, - сказав Шмигаль.

На його думку, 2020 рік став визначальним у забезпеченні рівного права чоловіків та жінок або жінок та чоловіків у публічній політиці. Для досягнення балансу рівності у рамках виборчого процесу у виборчому кодексі України була запроваджена найкраща світова практика і це вже дало результати - вперше на місцевих виборах партії повинні були дотримуватися квоти.

В кожному списку мало бути не менше 40% представників однієї статі та результат не змусив себе чекати. Перше за все, десятки жінок вирішили спробувати себе у політиці, відкинули стереотипи та проявили себе, - додав міністр.

Шмигаль розповів,  що найбільше жінок було обрано у маленьких громадах, маленьких містах із кількістю виборців до 10 тисяч. Це майже 42%, у районних радах -33,7% обраних депутатів є жінками, у радах громад із кількістю виборців у понад 10 тисяч - майже 33%, в облрадах – 28%.

Нагадаємо, що діяльністю президента Володимира Зеленського у боротьбі з епідемією COVID-19 задоволені 35% українців, 60% – не задоволені.

1