Чоловіків, які тричі не прийдуть за повісткою до ТЦК, оголошуватимуть у розшук

Таку норму хочуть прописати в новому законі про мобілізацію
Чоловіків, які тричі не прийдуть за повісткою до ТЦК, оголошуватимуть у розшук
Повістка
20 Березня 2024, 11:33
читать на русском

Військовозобов’язаних чоловіків, які після вручення повістки тричі не прийдуть у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, можуть оголошувати у розшук.

Цю ідею для нового проєкту про мобілізацію розглядатимуть у Верховній Раді, розповів в етері національного телемарафону народний депутат від "Батьківщини" Вадим Івченко, який є членом Комітету з питань нацбезпеки, оборони й розвідки.

"Є така ініціатива, яка стосується збільшення штрафів за неявку у ТЦК після вручення повістки. Кожен наступний штраф буде більшим за попередній, а якщо людина не прийде тричі, її можуть подати у розшук. Для цього буде необхідне рішення суду. Таку пропозицію надали в уряді, її розглянуть парламентарі правоохоронного комітету", ‒ зазначив Івченко.

Раніше він говорив, що із законопроєкту про мобілізацію виключили обмеження користування транспортом та блокування рахунків ухилянтів.

Нагадаємо, законопроєкт про мобілізацію на наступному засіданні Верховної Ради не розглядатимуть, оскільки Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки лише 12 березня почав аналізувати 4269 поправок, більшість із яких подали парламентарі зі "Слуги народу".

25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради проєкт закону щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Але через низку зауважень цей проєкт було відкликано 11 січня. Після чого, 30 січня в Раду внесли оновлений законопроєкт. Головні тези оновленого законопроєкту можна прочитати тут.

Рада може прийняти новий законопроєкт про мобілізацію у другому читанні до кінця березня. До документа внесли понад 4 тисячі поправок.

Читайте також

1