Чому російський бліцкриг в Сєвєродонецьку провалився: пояснення Міноборони

Українська армія, як і раніше, контролює завод "Азот" в Сєвєродонецьку
Чому російський бліцкриг в Сєвєродонецьку провалився: пояснення Міноборони
Зруйнована Луганська область / Фото: t.me/luhanskaVTSA
13 Червня 2022, 12:54
читать на русском

Ще один російський бліцкриг провалився через наполегливий опір українських солдатів.

Про це заявив радник міністра оборони України Юрій Сак в інтерв'ю DW.

За його словами, українська армія як і раніше контролює завод "Азот" в Сєвєродонецьку, на території якого переховується велика кількість цивільних осіб,

Утім, з гуманітарної точки зору ситуація в Сєвєродонецьку "дуже, дуже важка" і схожа на ту, яка була у заблокованому Маріуполі, хоча зараз події розвиваються більш динамічно.

Йдуть вуличні бої. В окремих місцях українська армія робить контратаки, які могли б проводитися більш ефективно, якби Україна в найкоротші терміни отримала в розпорядження важкі озброєння, - зазначив Сак.

Він додав, що Україна отримала і використовує на фронті 150 гаубиць калібру 155 міліметрів, проте потребує більшої кількості далекобійних артилерійських систем.

США заявили, що нададуть Україні чотири системи HIMARS. Великобританія заявила, що надасть Україні системи MLRS... Зараз Україні необхідно близько 100 таких систем, щоб мати можливість перейти в контрнаступ і звільнити нашу землю, - сказав радник міністра.

Нагадаємо, що росіяни контролюють 70% Сєвєродонецька в Луганській області, в результаті чого українська сторона не може проводити масову евакуацію та підвезення гуманітарних вантажів.

Читайте також

1