Окупанти атакують Сєвєродонецьк з усіх видів зброї - Гайдай

ЗСУ не здадуть місто
Важливо
Окупанти атакують Сєвєродонецьк з усіх видів зброї - Гайдай
Війна в Україні facebook.com/MinistryofDefence.UA
8 Червня 2022, 11:15
читать на русском

Російські окупанти атакують Сєвєродонецьк в Луганській області з усіх видів зброї, адже хочуть захопити місто до 10 червня.

Про це повідомив керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай під час телемарафону.

Сєвєродонецьк. Ніхто взагалі нічого не буде здавати. Навіть, якщо доведеться нашим військовим відійти на більш укріплені позиції, тому що певний час обстрілюється все там постійно і цілодобово, то це не буде означати, що хтось здає місто... На сьогодні бої тривають у місті, і вся зброя, яка наразі є у російській армії, все зараз туди летить, - сказав Сергій Гайдай.

Він зазначив, що українські військові не будуть здавати місто, проте доведеться відійти на інші позиції.

За його словами, окупанти хочуть захопити Сєвєродонецьк до 10 червня та контролювати трасу Бахмут - Лисичанськ.

Тому зараз усі резерви, які в них є, як техніку, так і людей, вони кинуть саме для виконання цих задач. Тобто, що ми очікуємо найближчим часом – це в рази збільшення обстрілів і бомбардування Лисичанська і Сєвєродонецька, величезні наступи на сєвєродонецькому і попаснянському напрямках і спроби ще раз зробити переправу через річку Сіверський Донець для того, щоб зробити плацдарм і далі, щоб розвивати наступ. Тобто, бої будуть дуже запеклі. Вони все кинуть, щоб виконати ці задачі, - додав Гайдай.

Нагадаємо, що у Луганській області ситуація залишається стабільно важкою, а найзапекліші бої тривають у місті Сєвєродонецьк.

Своєю чергою Олексій Арестович заявив, що російські окупанти потрапили в пастку в Сєвєродонецьку, а тепер українські захисники "рвуть" їх, як леви.

Вдень 6 червня  ТРО "Азов" Дніпро повідомило, що Сєвєродонецьк майже повністю під контролем українських військових. ЗСУ встигають не лише "смажити рашистів, а й евакуювати місцевих жителів із району промзони".

Також 6 червня очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов відвідав Сєвєродонецьк, де проінспектував роботу підрозділів ГУР МО. Він заявив, що на сьогодні це "найгарячіший" напрямок російсько-української війни, де наші захисники у важких боях знищують ворога. Буданов каже, що на певних ділянках відзначається десятикратна перевага противника в артилерії. Попри це, ЗСУ поступово витісняють окупантів з міста.

Читайте також

1