Окупанти цілеспрямовано руйнують Лисичанськ: Гайдай пояснив, чому місто стратегічно важливе

Росіяни зосередили величезну частину обстрілів саме на Лисичанську
Окупанти цілеспрямовано руйнують Лисичанськ: Гайдай пояснив, чому місто стратегічно важливе
Наслідки обстрілів у Луганській області / Фото: t.me/luhanskaVTSA
6 Червня 2022, 11:00
читать на русском

Російські війська цілеспрямовано руйнують місто Лисичанськ в Сєвєродонецькому районі Луганської області. Вони обстрілюють житлові будинки та центр гуманітарної допомоги населенню.

Чому окупанти намагаються зруйнувати це стратегічно важливе місто, розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в етері національного телемарафону.

Лисичанськ розташований, так би мовити, вгорі, тобто це така стратегічна висота і звідти буде набагато легше захищатись, тримати можна набагато довше і продуктивніше лінію оборони і тому росіяни зараз зосередили величезну частину обстрілів саме на Лисичанську. Вони руйнують не лише військові об'єкти, як вони кажуть, вони руйнують все, - сказав Гайдай.

За його словами, росіяни повністю руйнують житлові будинки у місті, а також обстріляли центр гуманітарної допомоги населенню.

Вони позавчора просто розстріляли будинок, де був гуманітарний штаб, де люди чітко знали, що там можна домовитися за евакуацію, що є якийсь зв'язок, що є можливість взяти гуманітарні набори, воду, або якісь ліки. І от вони просто гатили туди дуже довго. Більш як 30 прильотів ми нарахували і по фото і відеоматеріалах можна подивитися, що залишилося від цієї будівлі", - повідомив очільник Луганської ОВА.

Наслідки обстрілів у Луганській області / Фото: t.me/luhanskaVTSA

Нагадаємо, що російські окупанти штурмують Сєвєродонецьк, зруйновано десятки будинків у Гірській громаді. Також ворог вів штурмові дії в районах Білогорівки та Миколаївки. Окупанти зазнали значних втрат у живій силі та техніці.

Читайте також

1