"Cлуга народу", що очолює Дніпровський район Києва, закупив в укриття барабанів на 900 тисяч гривень для зняття стресу

Днями стало відомо. що той самий голова придбав в укриття сковорідки на 1,5 млн грн
Головне
"Cлуга народу", що очолює Дніпровський район Києва, закупив в укриття барабанів на 900 тисяч гривень для зняття стресу
15 Червня 2023, 09:44
читать на русском

Дніпровський район Києва закупив для "психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог" барабанів на 891 174 грн. Всього на цю суму було закуплено 306 барабанів з натуральної шкіри, вартістю від 1900 до 3 960 грн за одиницю і 153 комплекти молоточків до них.

Про це стало відомо з публікації  в системі ProZorro.

Днями той самий голова Дніпровського району Павло Бабій потрапив в аналогічний скандал із закупівлею в укриття двох сковорідок за 1,5 млн грн.

Як повідомлялось, зараз правоохоронці ведуть перевірки щодо зловживання коштами, які були виділені бюджетом Києва райдержадміністраціям на облаштування бомбосховищ у розмірі 1, 2 млрд грн. До цього можуть бути причетні голови РДА, яких призначає і звільняє президент - 9 з 10 голів РДА Києва представники партії "Слуга народу".

Зокрема саме Бабій закупив в укриття дві сковорідки за 1,5 мільйона гривень. А перед тим в управлінні освіти Дніпровської районної державної адміністрації у Києві провели тендер на закупівлю овочерізок для укриття. Тендер був оголошений на 12 овочерізок Robot Coupe CL50 на суму 1 583 496 гривень. Ціна однієї овочерізки із комплектом насадок становить 131 958 гривень. Цей кухонний прилад оснащений слайсерами для нарізки соломою, кубиками, картоплі-фрі, а також набором для приготування пюре і т.д.

Нагадаємо, в Україні перевірили роботу всіх укриттів після того, як під час ракетної атаки по Києву загинула жінка, що не змогла потрапити в укриття, адже воно було зачинене.

Тим часом Деснянська РДА звернулась до мера міста Києва Віталія Кличка з проханням преміювати голову адміністрації Дмитра Ратнікова. Ратнікову просять донарахувати 100% окладу як премію. Як обґрунтування додається список зустрічей, які він провів.

Як відомо, мер звернувся до президента з вимогою відсторонити Ратнікова через закрите бомбосховище та загибель людей у Деснянському районі Києва. Натомість Ратніков заявив, що готовий розділити відповідальність з мером.

1