COVAX відправив першу партію COVID-вакцини до Африки

Ці препарати є лише частиною першого траншу, який отримає країна
COVAX відправив першу партію COVID-вакцини до Африки
Вакцина (фото: Fenway Health)
24 Лютого 2021, 20:36
читать на русском

Гана першою у світі отримала вакцину проти коронавірусу у рамках глобальної ініціативи COVAX.

Про це повідомила пресслужба ЮНІСЕФ.

Зазначається, що африканська країна Гана отримала 600 тисяч доз індійської COVID-вакцини CoviShield, яка є аналогом британського препарату AstraZeneca.

Як повідомила представниця ЮНІСЕФ у Гані Ен-Клер Дюфей, ці препарати є лише частиною першого траншу, який отримає країна. Дюфей подякувала уряду Гани за зусилля, які той застосував задля отримання COVID-препаратів.

Ми раді, що Гана стала першою країною, що отримала вакцини від COVID-19 з центру COVAX, - зазначила представниця ЮНІСЕФ.

Читайте також

Дюфей також наголосила, що ця поставка є початком найбільшої в історії операції із закупівлі та постачання вакцин. А центр COVAX планує доставити цього року близько двох мільярдів доз вакцини проти коронавірусу, що є досить глобальною спробою забезпечити всіх громадян вакциною.

Нагадаємо, що 17 грудня COVAX затвердила заявку України на отримання восьми мільйонів доз вакцини, яку зможуть безкоштовно надати чотирьом мільйонам українців із груп ризику. Вони  почнуть надходити до України з кінця першого кварталу наступного року.

А 23 грудня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що Україна може безкоштовно отримати додаткові 8 млн доз вакцини від коронавірусу в межах ініціативи COVAX ще до гарантованих восьми мільйонів.

1