“Це — демократія в дії”: посли G7 прокоментували місцеві вибори в Україні

Дипломати висловили сподівання, що 18 громад, які не змогли проголосувати на місцевих виборах, якнайшвидше зможуть обрати своїх представників
“Це — демократія в дії”: посли G7 прокоментували місцеві вибори в Україні
Вибори 2020 року, чоловік кидає бюлетень у скриньку (фото: Парламент UA)

Посли країн “Великої сімки” (G7) привітали українців з місцевими виборами.

Про це йдеться у заяві послів.

Посли країн G7 вітають українців із реалізацією свого демократичного права голосу. Це — демократія в дії: громадяни, які беруть безпосередню участь у житті своїм міст та регіонів, - йдеться у заяві.

Також дипломати висловили сподівання, що 18 громад, які не змогли проголосувати на місцевих виборах, якнайшвидше зможуть обрати своїх представників.

Читайте також

Йдеться про громади у Донецькій та Луганській областях, де Центральна виборча комісія не призначила вибори на підставі висновків обласних військово-цивільних адміністрацій. Крім того, вибори не проводили на окупованих територіях Донбасу та у Криму.

Нагадаємо, в Україні 25 жовтня відбулись вибори депутатів сільських, селищних і міських рад та сільських, селищних і міських голів.

Протягом дня, 25 жовтня Національна поліція отримала щонайменше 8 повідомлень про нібито мінування виборчих дільниць, однак жодне з них не підтвердилося.

Наразі оприлюднені дані екзит-полу виборів мерів міст України на замовлення телеканалу "Україна 24" та політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

1