"Це його особиста думка": РКЦ в Україні не підтримує слова Папи про ЛГБТ-союзи

Церковники заявили, що слова Папи не змінюють вчення Католицької Церкви
"Це його особиста думка": РКЦ в Україні не підтримує слова Папи про ЛГБТ-союзи
Римо-Католиська церква в Україні (фото: Facebook)
25 Жовтня 2020, 07:07
читать на русском

Римсько-католицькі єпископи в Україні оприлюднили офіційну заяву щодо слів Папи Франциска про підтримку одностатевих шлюбів. Церковники кажуть, що це особиста думка Папи, а доктрини самої церкви не змінились.

Про це повідомляє Католицький медіацентр конференції римсько-католицьких єпископів в Україні.

Католицька церква заявила, що слова Папи у документальній стрічці "Франциск" не змінюють вчення Католицької Церкви щодо одностатевих цивільних союзів.

У зв'язку з цим нагадуємо, що вчення Католицької Церкви щодо гомосексуальних стосунків та їхнього юридичного визнання залишається незмінним. Про це свідчить низка документів, - повідомили представники церкви.

Зокрема, єпископи посилаються на апостольську адгортацію Франциска "Радість Любові" (Amoris Laetitia). За словами священнослужителів, у зверненні Папи від 2016 року "немає жодних підстав для порівнянь чи аналогій навіть далеких гомосексуальних стосунків із Божим планом щодо подружжя і родини".

Представники церкви також цитують документ "Щодо проєктів можливості юридичного визнання союзів серед гомосексуальних людей" 2003 року, де повідомляється, що "повага до гомосексуальних людей жодним чином не може призвести до схвалення гомосексуальної поведінки або до юридичного визнання одностатевих союзів".

Читайте також

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск уперше публічно підтримав одностатеві цивільні союзи.

Гомосексуали мають право бути в сім’ї. Вони діти Божі. Ніхто не повинен бути через це покинутим або нещасним, - сказав голова католицької церкви.

Будучи архієпископом Буенос-Айреса, Франциск вже підтримував цивільні союзи одностатевих пар в якості альтернативи одностатевим шлюбам. Однак він ніколи публічно не висловлювався на користь цивільних союзів як Папа.

1