Це не Арістов з Мальдівами: Арахамія розповів, чому нардепа Торохтія не покарали за відпочинок у Болгарії

"Винною" у розкішному житті депутата є його дружина
Це не Арістов з Мальдівами: Арахамія розповів, чому нардепа Торохтія не покарали за відпочинок у Болгарії
Богдан Торохтій та Аліна Левченко
4 Серпня 2023, 14:34
читать на русском

Глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія розповів, чому за поїздки в Болгарію і придбання нерухомості під час війни жодним чином не покарали депутата Богдана Торохтія, тоді як, до прикладу, любитель Мальдів Арістов клав мандат і отримав підозру.

Про це Арахамія розповів в інтерв`ю виданню РБК-Україна.

Глава фракції стверджує, що розкішне життя Торохтій має завдяки дружині, яка має власні високі доходи і "за моральність якої Арахамія не відповідає".

Дружина Торохтія не належить до нашої політичної партії. Ще до того, як вони були одружені, вона вже вела такий самий, скажімо так, демонстративний спосіб життя, з Майбахами, Бентлі та іншими речами, які на той момент не стосувалися навіть самого Торохтія. Коли трапилася ця історія, я її уважно вивчав. Враховуючи те, що і після укладення шлюбу з Торохтієм вона не змінила своїх звичок, не перестала користуватися Інстаграмом, і гуляла за ті гроші, які вона має…  Якби вона до весілля з ним їздила на Ланосі, а потім почала їздити на Мерседесі, це була б інша справа. Тож тут виключно моральний аспект. Я, як можу, намагаюся стежити за мораллю депутатів, але за мораллю їхніх дружин я вже стежити не можу, - сказав Арахамія.

Що ж до поїздки в Болгарію під час війни, то Торохтію було виписано відпустку, на той час ще можна було так робити, і він поїхав за дитиною.

Я тут не хотів би особливо вдаватися до деталей, але там були судові процеси навколо дитини, і він її супроводжував. Це не Арістов із Мальдівами. Але все одно, ви не уявляєте скільки разів я з використанням нецензурної лексики розмовляв з Торохтієм. Я навіть із дружиною його познайомився, і їй це висловив. Але все ж таки це трохи не та ситуація. Тут є деякі спроби маніпулювати ситуацією, щоби ще більше зменшити нашу фракцію, - наполягає Арахамія.

Нагадаємо, журналісти Bihus.Info зафіксували, як народний депутат Богдан Торохтій використовує придбаний у березні 2023 року Mercedes-Benz EQS, та знайшли докази виїзду на море за кордон під час воєнного стану. Пізніше Левченко заявила, що її статки дозволяють купувати автомобілі. Після повномасштабного російського вторгнення родина Торохтія встигла змінити три автомобілі, усі вони купувались на ім’я його дружини Аліни Левченко. Дружина — донька футбольного тренера Віталія Левченка, колишня помічниця нардепа Сергія Капліна та колишня радниця ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Також Аліна Левченко у серпні 2022 року придбала квартиру та приміщення в Болгарії, у курортному місті Несебр. Ще через кілька місяців вона купила квартиру і паркомісце на Печерську в Києві. Ринкова вартість такої квартири у стані після будівельників становить 114 тис. доларів. Паркомісця – 30 тис. доларів.

Читайте також

1