Центрвиборчком показав, як правильно заповнити бюлетень на місцевих виборах

Комісія роз’яснила порядок заповнення виборчого бюлетеня з місцевих виборів
Головне
Центрвиборчком показав, як правильно заповнити бюлетень на місцевих виборах
Бюлетені Фото: УНІАН
12 Жовтня 2020, 09:18
читать на русском

Центральна виборча комісія затвердила роз’яснення щодо порядку заповнення бюлетенів на місцевих виборах 25 жовтня.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату ЦВК опублікував роз’яснення щодо порядку заповнення виборчого бюлетеня з виборів депутатів Верховної Ради АР Крим, обласних, районних, міських, районних у місті, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів.

Зокрема, в ухваленому документі чітко прописано послідовність заповнення виборчого бюлетеня з виборів депутатів (Як правильно заповнювати виборчий бюлетень можна переглянути за посиланням).

Читайте також

Комісія розʼяснила порядок проставлення у такому бюлетені позначки "плюс" (+) або "галочки" (✓), або іншої, що засвідчує волевиявлення виборця. А також – правильність написання порядкового номера кандидата в депутати від місцевої організації політичної партії, яку виборець підтримав. Окрім того, у документі наведено приклади правильного та неправильного заповнення виборчого бюлетеня.

На свої сторінці у Facebook Центрвиборчком опублікував відповідну інструкцію.

https://www.facebook.com/UACEC/posts/1223617978020617

Як відомо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

Раніше ЦВК рекомендувала приходити на виборчі дільниці з паспортом старого зразку або ІD-карту. Паспорти з програми "Дія" краще не використовувати.

Секретарка ЦВК Олена Гатаулліна зазначила:

Рекомендую всім виборцям йти на дільницю з паспортом у вигляді книжечки або ІD-карти. Оскільки пред'явити паспорт для отримання бюлетеня у програмі "Дія" можна буде тільки за умови наявності в ДВК технічних пристроїв, за допомогою яких можна перевірити такий паспорт.

За її словами, зараз у дільничних виборчих комісіях таких пристроїв немає.

1