ЦВК радить не ходити на вибори з паспортами від "Дії"

Потрібно брати паспорти книжки або ІD-карту
Головне
ЦВК радить не ходити на вибори з паспортами від "Дії"
Паспорт, Україна (фото: Державна міграційна служба)
12 Жовтня 2020, 07:27
читать на русском

Центральна виборчі комісія рекомендує приходити на виборчі дільниці з паспортом старого зразку або ІD-карту. Паспорти з програми "Дія" краще не використовувати.

Про це заявила секретарка ЦВК Гатаулліна Олена на сторінці у соцмережі Facebook.

Рекомендую всім виборцям йти на дільницю з паспортом у вигляді книжечки або ІD-карти. Оскільки пред'явити паспорт для отримання бюлетеня у програмі "Дія" можна буде тільки за умови наявності в ДВК технічних пристроїв, за допомогою яких можна перевірити такий паспорт, - повідомила вона.

За її словами, зараз у дільничних виборчих комісіях таких пристроїв немає.

Читайте також

Також вона уточнила деякі моменти, щодо документів на виборчій дільниці.

Для видавання бюлетеня виборцю члену ДВК потрібно встановити особу, а для цього виборцю доведеться зняти маску. При перевірці паспорта сторінку з місцем реєстрації члену ДВК перевіряти не потрібно, бо тепер виборча адреса - це не завжди адреса місця реєстрації, - зазначила секретар ЦВК.

Вона додала, що особам, які не вклеїли фотографії у 25 або 45 років не будуть видавати бюлетені, бо їхні паспорти не дійсні.

Читайте також

Як відомо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

Нагадаємо, раніше заступник міністра охорони здоров`я України Віктор Ляшко заявив, що осіб без захисних масок пускатимуть на виборчі дільниці, але після цього поліція притягатиме таку особу до адміністративної відповідальності.

Пізніше голова Національної поліції України Ігор Клименко розповів, що правоохоронці не будуть силоміць виводити українців, які прийдуть голосувати без захисних масок.

1