Церква оприлюднила свою позицію щодо вакцинації від коронавірусу

Вакцинація не суперечить ані заповідям, ані засадам християнської віри
Головне
Церква оприлюднила свою позицію щодо вакцинації від коронавірусу
Вакцинація Фото: Gustavo Fring з Pexels
24 Лютого 2021, 13:04
читать на русском

Православна церква України виступила із заявою щодо свого відношення до вакцинації від коронавірусу.

На сторінці у Фейсбуці церковники опублікували допис, у якому зазначили, що у Православної церкви України немає жодних заперечень щодо вакцинації в цілому як медичної процедури.

Вона не суперечить ані Божим заповідям, ані засадам християнської віри, - йдеться у повідомленні.


Водночас зазначено, що Церква не буде примушувати будь-кого до вакцинації, оскільки процедура мусить бути добровільною та усвідомленою.

Читайте також

Кожна людина вільна прийняти власне зважене та відповідальне рішення, яке буде спиратися на фахові висновки та рекомендації лікарів, медиків, спеціалістів, буде враховувати стан здоров‘я та інші важливі фактори. Ця позиція відповідає загальному вченню Церкви щодо лікування – закликаючи вірних дбати про здоров’я, Церква спонукає всіх дослухатися до лікарів, використовувати добрі засоби лікування, однак не може ані визначати, яке саме це має бути лікування у конкретному випадку чи якими саме засобами, - зазначили церковники.

Нагадаємо, раніше почесний патріарх Православної церкви України, патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що знає дієвий спосіб, як побороти коронавірус:

Щоб Господь припинив, треба покаятися в гріхах — жити по правді, любити Бога, ближніх своїх, допомагати їм.

1