Філарет розповів про дієвий спосіб боротьби з коронавірусом

Церква також проти закриття храмів на період коронавірусу
Філарет розповів про дієвий спосіб боротьби з коронавірусом
Філарет (фото: facebook.com/PhilaretPatriarch)
13 Січня 2021, 04:09
читать на русском

Почесний патріарх Православної церкви України, патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що знає дієвий спосіб, як побороти коронавірус.

Про це патріарх розповів в етері телеканалу "Україна 24".

Почесний патріарх розповів про дієвий спосіб в боротьбі з коронавірусом. Так, для того, щоб Господь припинив, треба покаятися в гріхах — жити по правді, любити Бога, ближніх своїх, допомагати їм.

Тоді Господь як миттєво допустив цю біду, так миттєво все і зупиниться. Я часто наводжу такий приклад: коли діти, які нашкодили батькові та матері, потім звертаються до батька і просять вибачення, батько пробачить чи ні? Звичайно, пробачить. А що, Бог не простить людину, яка кається? Звичайно, простить, -сказав він.

Щодо того, чи можна заразитись коронавірусом при причасті з однієї ложки Філарет сказав:"Вірянин ніколи не ставить питання, чи може він заразитися, оскільки вірить. А невірний думає так, але якщо він так думає — хай не причащається, ніхто насильно не тягне до святої чаші".

Читайте також

Філарет (досьє Філарета) також зазначив, що церква проти закриття храмів на період коронавірусу, тому що, навпаки, потрібно молитися Богу, щоб Господь припинив цю епідемію.

Тому ми як робили богослужіння у храмах, так і продовжуємо, дотримуючись всіх тих рекомендацій, які дає нам медицина. Ми їх виконуємо, а богослужіння здійснюємо і будемо здійснювати безупинно, молитися, щоб Господь зупинив цю біду і для України, і для всього світу, - сказав він.

Нагадаємо, що Почесний патріарх Православної церкви України, патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що коронавірус створила людина, який є біологічною зброєю.

1