Цибулевий суп від Джеймі Олівера: рецепт всесвітньовідомого кухаря

Рецепт нескладний і підійде господиням, які не мають достатнього кулінарного досвіду
Цибулевий суп від Джеймі Олівера: рецепт всесвітньовідомого кухаря
Цибулевий суп
2 Листопада 2023, 22:50
читать на русском

Багато хто вважає суп повноцінним обідом, адже в ньому міститься маса корисних продуктів.

Всесвітньо відомий англійський кухар Джеймі Олівер поділився смачним рецептом класичного цибулевого супу, який так полюбився багатьом.

Цибулевий суп можна приготувати дуже швидко будь-якій господині, головне знати пару секретів.

Інгредієнти:

  • Червона цибуля - 6 штук
  • Ріпчаста цибуля - 6 штук
  • Цибуля-шалот - 3 штуки
  • Цибуля-порей - 200 грамів
  • Вершкове масло та оливкова олія
  • Бульйон - 2 літри
  • Сир твердий - 250 грамів
  • Сіль, спеції - за смаком
  • Багет або лаваш - за смаком

Цибулю попередньо миємо й чистимо. Дрібно нарізаємо червону цибулю, ріпчасту цибулю, цибулю-порей і цибулю-шалот.

Розігріваємо сковороду, бажано з товстим дном, додаємо оливкову олію і вершкове масло. За бажанням можна додати часник.

Відправляємо дрібно нарізану всю цибулю. Добре перемішуємо і робимо повільний вогонь. Накриваємо кришкою і протягом 30 хвилин готуємо цибулю на суп. Обов'язково помішуйте, щоб не пригоріла.

Цибуля має набути золотистого кольору, тоді цибулевий суп буде смачніше.

Як тільки цибуля готова, відправляємо її до м'ясного бульйону. Доведіть його до кипіння, варіть протягом 10-15 хвилин на повільному вогні.

В цей час пропонуємо вам зробити грінки з багета в духовці.

Як тільки цибулевий суп буде готовий, розливаємо його по жароміцних тарілках і обов'язково посипаємо тертим сиром. Поруч можна прикрасити гілочкою кропу і покласти наверх смачну грінку.

Ставимо цибульний суп на деко і відправляємо в духовку на 5 хвилин до повного розплавлення сиру, приблизно на 5-7 хвилин.

Читайте також

1