Грибні супи: безліч рецептів на будь-який смак

Грибні супи можна готувати зі свіжих та сушених плодів
Грибні супи: безліч рецептів на будь-який смак
6 Травня 2023, 20:25
читать на русском

Грибні супи такі різні та багатогранні – від ніжного крем-супу до наваристої грибної юшки. Ми зібрали добірку  найсмачніших рецептів приготування грибного супу.

Грибний суп із плавленим сиром

Інгредієнти: 300 г грибів, 300 г картоплі, 1 ст. вершкового масла, 200 г курячого філе, 1 цибулина, 120 г плавленого сиру, сіль і перець.

Залийте філе приблизно півтора літрами води, посоліть та зваріть бульйон. Дістаньте курку і наріжте її шматками, а також наріжте усі овочі. У вершковому маслі обсмажте цибулю, потім додайте гриби, а коли рідина випарується - приправте все.

Покладіть до бульйону картоплю, через 15 хвилин – гриби з цибулею, а ще через 5 хвилин – філе. Додайте подрібнений плавлений сир та вари грибний суп, поки сир не розчиниться.

Простий грибний суп з картоплею

Інгредієнти: 500 г грибів, 2 ст. вершкового масла, 2 л води, 5 картоплин, 2 моркви, 1 корінь петрушки, 1 цибулина, 1 лавровий лист, сіль, перець.

Наріжте гриби пластинками, обсмажте на вершковому маслі, викладіть до каструлі, залийте водою та пів години проварюйте. Наріжте картоплю і моркву соломкою, а цибулю та корінь петрушки – дрібними кубиками. Злегка обсмажте овочі, покладіть до супу, додайте спеції та проваріть ще пів години.

Грибний суп з перловкою

Інгредієнти: 200 г грибів, 50 г сухих білих грибів, 100 г перловки, 1,5 л бульйону, 3 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, пучок зелені, спеції.

Замочіть сушені гриби на 15 хвилин, а потім проваріть їх у тій же воді. До бульйону додайте грибний відвар з перловкою, а через 5 хвилин – картоплю з овочами та грибами. Продовжуйте варити суп, поки картопля і крупа не приготуються.

Угорський грибний суп з паприкою

Інгредієнти: 250 г грибів, 2 ст.л. вершкового масла, 1 цибулина, 2 ч.л. кропу, по 1 ст.л. соєвого соусу та паприки, 2 склянки бульйону, 1 склянка молока, 3 ст.л. муки, 2 ч.л. лимонного соку, сіль та спеції.

Обсмажте цибулю з тонко нарізаними грибами у вершковому маслі до м'якості. Додайте до них соєвий соус, порізаний кріп та паприку, залий все бульйоном і 15 хвилин варіть на повільному вогні. Розмішайте молоко з борошном, додайте до супу, проваріть ще 15 хвилин, а наприкінці влийте лимонний сік і спеції.

Грибний суп у китайському стилі

Інгредієнти: 250 г грибів, 4 зелені цибулі, 2 зубчики часнику, 2 огірки, 50 г локшини, 4 ст.л. олії, 2 ст.л. соєвого соусу, спеції.

Наріжте часник соломкою, подрібніть цибулю та обсмажте їх на сильному вогні. Додайте на сковороду нашатковані огірки з грибами та постійно помішуйте ще 5 хвилин. Влийте до овочів 500 мл води, додайте локшину, закип'ятіть, долийте соєвий соус і проваріть ще 3 хвилини.

Грибний суп у горщику

Інгредієнти: 500 г грибів, 1 цибулина, 1 зелений перець, по 1 кореню петрушки та селери, 50 г зеленої цибулі, 50 г зелені, 1 лавровий лист, 4 ст.л. олії.

Окремо обсмажте гриби та цибулю з корінням до золотистого кольору, наріжте перець соломкою. Налийте у горщики воду до середини, закип'ятіть в духовці та додайте усі інгредієнти. Після цього залиште грибний суп у духовці ще на 15 хвилин, а перед подачею додайте зелень.

Грибний суп з гречаною локшиною

Інгредієнти: 200 г свіжих та 60 г сушених грибів, 100 г гречаної локшини, половина цибулини та моркви, 2 л води, сіль та спеції.

Замочіть сушені гриби на 2 години, а потім проваріть їх у чистій воді ще пів години. Обсмажте свіжі гриби з цибулею, додайте до них терту моркву та локшину, а в наприкінці – сушені гриби з відваром та спеціями. Залийте водою, проваріть суп 5 хвилин і дай настоятися ще 15.

Грибний суп з гарбузом та кукурудзою

Інгредієнти: 700 г грибів, 250 г гарбуза, 1 банка консервованої кукурудзи, 500 г курячого філе, 6 ст.л. вершкового масла, 1 цибулина, 3 ст.л. борошна, 6 склянок бульйону, 500 г картоплі, по 200 г моркви та стебла селери, 150 г пармезану, 2 склянки вершків, сіль, перець, чебрець.

Зваріть курку, а тим часом обсмажте цибулю у вершковому маслі з борошном та спеціями. Влийте до цибулі бульйон, викладіть нарізані гриби та всі інші овочі невеликими шматочками. Пів години проваріть суп на малому вогні під кришкою, влийте вершки, додайте курку та пармезан, проваріть ще 10 хвилин.

Грибний суп із кабачками

Інгредієнти: 300 г грибів, 750 мл води, 1 картоплина, 200 г кабачків, 100 г помідорів.

Обсмажте гриби до золотистості, залийте водою і проваріть 15 хвилин під кришкою. Додайте дрібно нарізану картоплю, а після закипання – кубики очищеного від насіння кабачка. Через 10-15 хвилин додайте дрібні кубики помідора та зніміть грибний суп із плити ще через 3 хвилини.

Грибний суп з пшоном та яйцями

Інгредієнти: 200 г грибів, 3 ст.л. пшона, 7 яєць, 4 картоплини, 90 г вершкового масла, 1 цибулина.

Відваріть яйця круто і наріжте кубиками. Так само наріжте картоплю, розтопіть вершкове масло і обсмажте на ньому гриби. Додайте до грибів яйця, посоліть та обсмажте разом.

Влийте до каструлі 2,5 л води, додайте цілу очищену цибулину, закип'ятіть та викладіть картоплю з пшоном. Коли суп знову закипить, додайте гриби з яйцями і проваріть 25 хвилин на слабкому вогні.

Грибний крем-суп без картоплі

Інгредієнти: 500 г грибів, 1 л м'ясного бульйону, 50 г вершкового масла, 2 ст.л. борошна, 250 мл вершків, зубчик часнику, сіль та спеції.

Наріжте гриби і 15 хвилин обсмажуйте на середньому вогні зі спеціями під кришкою. Додайте їх з усією рідиною до киплячого бульйону і проваріть 10 хвилин.

Обсмажте часник на вершковому маслі, додайте борошно, перемішай і повільно влийте вершки. Коли соус загусне, влийте його до бульйону з грибами, збийте блендером до однорідності і ще раз прокип'ятіть зі спеціями.

Читайте також