Суп харчо по-українськи: новий рецепт відомої страви

Суп харчо – страва грузинської кухні. У класичному варіанті цієї страви використовують яловичину, рис, волоські горіхи та кислий соус, наприклад, ткемалі
Суп харчо по-українськи: новий рецепт відомої страви
11 Листопада 2022, 21:47
читать на русском

В Україні грузинську страву пристосували до своїх смакових уподобань та фінансових можливостей – яловичину замінили на дешевше м'ясо чи на птицю, а замість незвичних прянощів почали використовувати доступніші.

Інгредієнти:

  • Близько 5 л води;
  • 1 кг курки;
  • 130 г рису;
  • 2 цибулини;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 морквина;
  • 400 г помідорів;
  • 1-2 лаврових листки;
  • 1 чайна ложка хмелі-сунелі;
  • 1 чайна ложка паприки;
  • Сіль, перець чорний мелений, гострий перець, петрушка – на свій смак;
  • Томатна паста – 2 столові ложки;
  • Олія для обсмажування.

Вимиту курку поріжте великими шматками. Очищену моркву розріжте на кілька частин. Почистьте цибулину й зробіть на ній хрестоподібний надріз – так цибулина краще віддаватиме сік.

Підготовлену курку, моркву й цибулю покладіть у каструлю. Додайте до інгредієнтів вимиту петрушку та лавровий лист. Потім залийте все водою й поставте каструлю на невеликий

Коли все закипить, зменште вогонь, зберіть піну й продовжуйте варити бульйон для супу ще близько 40 хвилин.

Готову курятину та овочі витягніть з бульйону. Бульйон на суп процідіть. Потім долийте у каструлю воду – води має бути 2 літри.

Рідина має закипіти. Всипте у бульйон рис, промитий кілька разів холодною водою (рідина має стати прозорою). Варіть рис на середньому вогні 20 хвилин – періодично його мішайте.

Зніміть з помідорів шкірку й відріжте плодоніжки. Очищені помідори подрібніть у блендері – має вийти однорідна маса. Почистьте одну цибулину й наріжте дрібним кубиком.

Налийте на сковороду трохи олії. Коли олія розігріється, перекладіть на сковороду нарізану цибулю, почніть обсмажувати й періодично помішуйте.

Відокремте курятину від кісток, наріжте невеликими шматочками, покладіть у сковороду до цибулі та обсмажте інгредієнти разом.

Всипте до інгредієнтів паприку, хмелі-сунелі, чорний перець та гострий перець, додайте томатну пасту, влийте частину бульйону та подрібнені помідори.

Накрийте все кришкою та тушкуйте на середньому вогні протягом 5 хвилин. За п'ять хвилин до готовності рису перекладіть у каструлю приготовану заправку.

Смачний рецепт харчо майже втілено у життя – залишилося видавити у каструлю часник, посолити й проварити все 5 хвилин.

Після того, як суп буде готовий, йому потрібно дати настоятися близько 20 хвилин. Суп під час подачі можна прикрасити дрібно порізаною зеленню.

Читайте також