Ціна біткоїна впала менше 40 тисяч доларів уперше з грудня 2023 року

Вартість Bitcoin переступила психологічну межу, вказують експерти.
Ціна біткоїна впала менше 40 тисяч доларів уперше з грудня 2023 року
Біткоїн (Фото: RT)
23 Січня 2024, 12:38
читать на русском

Вперше з початку грудня 2023 року Bitcoin впав нижче 40 000 доларів, оскільки ентузіазм щодо запуску біржових фондів, які безпосередньо інвестують у найбільшу криптовалюту, згасає.

Токен цифрової валюти впав на 5,3% до 39 556 доларів, пише Bloomberg.

Це найнижчий показник з 4 грудня. Менші токени, такі як Ether і Solana, впали на 6,7% і 9,3% відповідно.

Цього року цифрові токени здебільшого йшли по низхідній траєкторії після інтенсивного зростання, під час якого біткоїн у 2023 році зріс майже на 160%, випередивши золото та акції. Значною мірою це зростання було зумовлене очікуванням того, що Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) схвалить запуск спотових біткойн-біржових фондів (ETF) у Штатах. Це відбулося 10 січня, дозволивши майже десятку емітентів пропонувати спотові BTC ETF. Ринки почали втрачати частину прибутку після рішення комісії.

Падіння різко контрастувало з позитивною динамікою в інших країнах, де світові акції зростали в понеділок. Європейський індекс STOXX виріс на 0,7%, а Nasdaq 100 − на 0,2%, оскільки інвестори зберігали оптимізм щодо стійкості економіки США напередодні публікації даних про ВВП за четвертий квартал у четвер.

«Хоча $40 000 може бути важливим психологічним рівнем, ми не очікуємо падіння, яке спровокує хвилю розпродажів, і бачимо наступний рівень підтримки в районі $38 000». − сказала виконавча директорка Orbit Markets Керолайн Марон.

Нагадаємо, у грудні 2023 біткоїн вперше за півтора року подолав позначку 40 тисяч доларів. Криптовалюта дорожчала на тлі ентузіазму з приводу зниження відсоткових ставок у США, а також на тлі того, що трейдери очікують швидкого схвалення біткоїнів-фондів, що торгуються на фондовому ринку.

Читайте також

1