Ціни на бензин та дизпаливо знизяться в Україні

Доступне пальне дозволить провести посівну
Головне
Ціни на бензин та дизпаливо знизяться в Україні
Бензин, пальне, автозаправка Фото: Рexels
18 Березня 2022, 15:34
читать на русском

Відсьогодні, 18 березня, в Україні знизяться ціни на дизпаливо та бензин.

Як повідомили в Міністерстві економіки, дизпаливо коштуватиме на 5 грн дешевше (зниження з 44,90 до 39,96 за літр), а бензин – на понад 7 грн дешевше (зниження з 43,52 до 35,76 грн за літр).

Зазначається, що зниженню цін посприяло ухвалення Верховною Радою урядового законопроєкту про скасування акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20% до 7%.

Таким чином, ми досягаємо балансу, коли шляхом радикального зниження податків ціна знижується. Завдяки цьому зможемо акумулювати достатньо ресурсів для проведення посівної кампанії та перевезення критично необхідних вантажів, в тому числі продуктів. Доступне пальне дозволить активувати низку економічних процесів, які наблизять Україну до перемоги, – зазначили в Мінекономіки.

Нагадаємо, ще 26 серпня 2021 року середні розрахункові ціни для бензину становили 25,53 гривні за літр, для дизельного пального - 21,11 гривні за літр. Таким чином, середня вартість цих видів пального зменшилася на 1,14 грн/літр та 53 коп./літр відповідно.

14 травня минулого року Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою запровадив держрегулювання цін на бензин і дизельне пальне. Від 15 травня кілька мереж АЗС в Україні тимчасово припинили реалізовувати PULLS 95 та PULLS Diesel зв'язку із цим рішенням.

Читайте також