Цього тижня Рада почне розглядати закон про мобілізацію - Арахамія

Нардепи обіцяють зберегти відстрочку для аспірантів та людей з інвалідністю незалежно від групи
Головне
Цього тижня Рада почне розглядати закон про мобілізацію - Арахамія
Давид Арахамія
11 Березня 2024, 14:39
читать на русском

Цього  тижня у Верховній Раді почнуть розглядати поправки до законопроєкту про мобілізацію.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у Telegram.

Арахамія зазначив, що фракція наполягатиме на відстрочці для осіб, які доглядають людей із інвалідністю, а також для аспірантів будь-якої форми навчання.

"Хочу повторити ще раз для тих, хто знову розганяє "зраду": питання про І, ІІ та ІІІ групи людей з інвалідністю буде врегульовано. У чинному законодавстві передбачений один доглядач на одну особу з інвалідністю за її вибором. Тільки так. І мова не про "постійний догляд", а просто про догляд.

Наголошую, що наступного тижня починаємо розгляд поправок. Цю правку ми будемо відстоювати.

Те саме стосується і аспірантів. Як і було обіцяно, незалежно від форми навчання, буде врегульовано питання надання їм відстрочки від мобілізації".

Нагадаємо, 25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради проєкт закону щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Але через низку зауважень цей проєкт було відкликано 11 січня. Після чого, 30 січня в Раду внесли оновлений законопроєкт. Головні тези оновленого законопроєкту можна прочитати тут.

Рада може прийняти новий законопроєкт про мобілізацію у другому читанні до кінця березня. До документа внесли понад 4 тисячі поправок.

Читайте також

1