Цього тижня звільнять не лише Залужного, але й Шапталу - ЗМІ

Сергій Шаптала нині є начальником Генштабу ЗСУ
Головне
Цього тижня звільнять не лише Залужного, але й Шапталу - ЗМІ
Сергій Шаптала
5 Лютого 2024, 12:34
читать на русском

Президент Володимир Зеленський міркує про те, щоб замінити не лише головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного, а й начальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Шапталу.

Про це пише видання "Українська правда" з посиланням на джерела у владних колах

Як повідомили УП декілька поінформованих співрозмовників і в команді президента, і у військових колах, крім заміни головнокомандувача ЗСУ в Офісі президента ведуться також консультації щодо зміни начальника Генерального штабу.

Так, відповідаючи на запитання, які загалом перестановки в Генштабі плануються найближчим часом, високопоставлений співрозмовник зазначив: "З Генштабу ще піде Шаптала (генерал-мойор Сергій Шаптала – ред.). Всі інші – невизначено".

"Всі ці події (щодо заміни Залужного й Шаптали – ред.) можуть відбутися в середині тижня", – додало інше поінформоване джерело УП.

В Офісі президента також наголосили, що в інтерв'ю італійському телеканалу Rai1 Зеленський говорив не суто про звільнення Залужного, а про перезавантаження у різних секторах і оновлення різних керівників держави, бо заміна однієї людини не дасть необхідних змін.

На запитання Rai1 про можливу відставку Залужного Зеленський відповів, що думає про перезавантаження "не однієї людини, а напрямку керівництва країною", тому що для перемоги потрібно "штовхати всіх в одному напрямку" й не зневірюватися.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, минулого тижня президент Володимир Зеленський зустрівся з Головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним, щоб особисто обговорити питання його відставки. Глава держави запропонував головному написати рапорт на звільнення, проте не запропонував іншу значиму посаду, яку той міг би обійняти.