Цьогоріч у Європі обіцяють аномально теплу зиму

Це допоможе європейцям суттєво зекономити на опаленні
Цьогоріч у Європі обіцяють аномально теплу зиму
Мороз, зима. Фото: Pexels
15 Листопада 2022, 13:24
читать на русском

За даними дослідників, які використовують у своєму аналізі мільярди показників датчиків з усього світу, а також супутникові дані, існує також 50-60% вірогідність, що зима буде суттєво теплішою і на більшості території Великої Британії, Центральної та Південної Європи.

Про це пише Bloomberg із посиланням на дані європейського центру щодо змін клімату Копернікус.

“Європейці мають вищі шанси цієї зими мати значно вищу температуру, ніж зазвичай, що потенційно дозволить полегшити ситуацію на ринку дефіцитного пального для опалення”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що температура повітря у прибережних регіонах Балтійського, Середземного та Північного морів “майже достеменно” перевищуватиме історичні показники.

“Незвично висока температура може зменшити попит на природний газ, яким країни ЄС поспішали наповнити свої сховища. російська війна в Україні підвищила ціни на пальне до безпрецедентно високих рівнів, що сприяло ціновій кризі у регіоні”, - стверджує Bloomberg.

“Глобально Копернікус заявив із вірогідністю 60-70%, що на енергетичних ринках більшості центральних та південних штатів США, а також у Китаї, Японії та росії зимові температури будуть суттєво вищими за звичні, що показує, як довготермінові тренди глобального потепління впливають на економіки”, - стверджує агентство.

Нагадаємо, тиждень, 14-20 листопада, принесе до України сніг та перші денні морози.

Водночас за даними Укргідрометцентру, ймовірність тривалих холодів у зимовий період в Україні є мінімальною. Натомість цілком ймовірні короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб.

1