Цьогоріч в Україні очікуються чотири штами грипу - Рада нацбезпеки

У Раді нацбезпеки вважають за необхідне забезпечити медичну систему до приймання хворих
Головне
Цьогоріч в Україні очікуються чотири штами грипу - Рада нацбезпеки
Грип, хвора (фото: Pexels)
16 Жовтня 2020, 17:00
читать на русском

Згідно з прогнозами міністерства охорони здоров’я України, цьогоріч очікуються чотири штами грипу.

Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час чергової селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції Covid-19.

Він нагадав, що в останні роки у лікарнях з діагнозом "грип" перебували 280 000 осіб, серед яких 65% - діти.

Читайте також

Під час засідання прем’єр-міністр України Денис Шмигаль (Денис Шмигаль - досьє) поінформував про ситуацію із захворюваністю в країні у цілому і в кожній області.

За його словами, сьогодні зафіксовано черговий рекорд - майже 6 тисяч хворих на COVID-19.

Загалом з початку епідемії в Україні 287 231 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 5 408 - летальні, 121 919 пацієнтів одужало. Проведено 2 729 496 тестувань методом ПЛР, - повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що наразі ситуація з коронавірусом не сягнула ще свого піку, тому країна має залишатись мобілізованою, а громадяни - дотримуватися протиепідемічних правил.

Я вважаю, що це не пік захворюваності, кількість інфікованих буде збільшуватись, якщо ми не припинимо легковажно ставитись до правил і рекомендацій. Ми зараз повинні бути мобілізовані як ніколи. Давайте дотримуватися правил, давайте доведемо, що ми дійсно шануємо лікарів. Це буде такий загальноукраїнський флешмоб, - сказав очільник МОЗ.

1