Степанов: Зараз ще не пік захворюваності на COVID-19

Згідно з прогнозом міністра, кількість інфікованих буде збільшуватись
Головне
Степанов: Зараз ще не пік захворюваності на COVID-19
Коронавірус (Flicr)
16 Жовтня 2020, 13:39
читать на русском

Наразі ситуація з коронавірусом не сягнула ще свого піку, тому країна має залишатись мобілізованою, а громадяни - дотримуватися протиепідемічних правил.

Про це, як повідомляє пресслужба МОЗу, в ефірі шоу "Ранок з Україною" заявив міністр охорони здоров‘я Максим Степанов.

Я вважаю, що це не пік захворюваності, кількість інфікованих буде збільшуватись, якщо ми не припинимо легковажно ставитись до правил і рекомендацій. Ми зараз повинні бути мобілізовані як ніколи. Давайте дотримуватися правил, давайте доведемо, що ми дійсно шануємо лікарів. Це буде такий загальноукраїнський флешмоб, - сказав очільник МОЗ.

Читайте також

Під час ефіру, зокрема, обговорювали й питання вакцини проти коронавірусу. Максим Степанов (Максим Степанов - досьє) зазначив, що першими таке щеплення отримають люди з групи ризику, зокрема українські лікарі.

Є групи ризику за професійною ознакою - це медичні працівники. Нам потрібно, щоб вони завжди були в строю, щоб вони могли виконувати свої обов’язки. На наших медпрацівниках зараз велике навантаження та шалена відповідальність за життя людей. Тому вони найперше мають бути захищені, - підсумував Степанов.

Нагадаємо, що раніше Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо продовження карантинних обмежень до 31 грудня 2020 року, а також затвердив низку інших змін щодо карантинних обмежень.

1