Червоний рівень епіднебезпеки діятиме у 68 територіях України

Головне
16 Жовтня, 08:31 547
читать на русском

До червоного рівня епідемічної небезпеки з 19 жовтня буде віднесено 68 адміністративних одиниць у 15 областях України. Відповідне рішення прийняла державна комісія з питань ТЕБ та НС на своєму засіданні.

Як повідомив заступник міністра охорони здоров'я - Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко (Віктор Ляшко - досьє), усі області України, окрім Кіровоградської, потребують додаткових обмежувальних заходів через перевищення базового рівня захворюваності на коронавірусну хворобу, який становить 40 на 100 тисяч населення.

Читайте також

Зокрема, до червоного рівня епідемічної небезпеки потрапили 9 обласних центрів: Чернівці, Хмельницький, Чернігів, Харків, Сєвєродонецьк, Полтава, Суми, Івано-Франківськ та Тернопіль.

Крім цього, червоний рівень епіднебезпеки буде встановлений у 15 адміністративних одиницях Луганської області. Також - у Волинській, Донецькій, Київській, Одеській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Обмеження будуть діяти, згідно спільного рішення національної та регіональних комісій з питань ТЕБ та НС, а також місцевих органів влади, - зазначається у повідомленні пресслужби МОЗу.

Нагадаємо, уряд 13 жовтня прийняв зміни до умов адаптивного карантину, в тому числі в національні індикатори визначення рівня карантинних обмежень.

Читайте також

В більшості регіонів не будуть зупиняти громадський транспорт та буде дозволена робота дитячих закладів освіти, а також не буде зупинятись робота закладів торгівлі.

Карантинні зони

Карантинні зони Фото: moz.gov.ua

Нагадаємо, засідання Центральної комісії ТЕБ та НС проводитись щотижня. За результатами аналізу ситуації в регіонах визначатються рівні розповсюдження коронавірусу.

1