Кабмін опублікував постанови про продовження карантину та шкільні канікули

Кабінет міністрів України опублікував постанови про продовження карантину в Україні до кінця 2020 року, а також про рекомендацію школам з завтрашнього дня піти на канікули.

Відповідний документ опубліковано на урядовому порталі.

Крім того, змінилися критерії віднесення адміністративних зон до "червоної зони" карантину.

Згідно з постановою, карантин продовжили до 31 грудня. Також, якщо в регіоні протягом п'яти днів поспіль зайнято від 50 до 70% лікарняних ліжок або проводиться менш як 48 тестів на 100 тис. населення, то такий регіон відносять до "помаранчевої зони".

Карантинні зони в залежності від рівня захворюваності встановлюються в наступному порядку:

  • "жовта" - від 40 до 160 випадків (Київ, райони та міста до 70 тисяч жителів) і від 40 до 120 випадків (райони та міста понад 70 тисяч жителів) на 100 тисяч населення;
  • "помаранчева" - від 160 до 320 випадків (Київ, райони та міста до 70 тисяч жителів) і від 120 до 320 випадків (райони та міста понад 70 тисяч жителів) на 100 тисяч населення;
  • "червона" - більш як 320 випадків на 100 тис. населення.

Заборонено проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів за участю понад 50 осіб, а також роботу кафе і ресторанів з 22:00 до 07:00. У "жовтій зоні" заборонені заходи за участю більш як 30 осіб, в "помаранчевій" - більш як 20 осіб.

Читайте також

В адміністративних зонах з "зеленим", "жовтим" і "помаранчевим" рівнями дозволено проведення спортивних заходів національних збірних команд України та футбольних клубів без глядачів. При цьому міжнародні матчі можуть проводитися з уболівальниками за окремим погодженням з МОЗ.

Крім того, школам рекомендується встановити канікули з 15 до 30 жовтня. Після цього можливий перехід на дистанційне і змішане навчання з урахуванням епідемічної ситуації. Вишам та закладам профтех освіти рекомендується з 15 жовтня по 15 листопада 2020 на дистанційну форму навчання з виїздом студентів з гуртожитків.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд продовжить карантин в Україні до кінця року. Також в постанову про карантинні обмеження внесуть зміни.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що епідситуація в Україні неспокійна, спостерігається зростання кількості випадків захворювання на коронавірус, і це є загрозливою ситуацією, яка спонукає переглядати протиепідемічні заходи.

Він зазначив, що на засіданні уряду МОЗ запропонує продовжити карантин до 31 грудня 2020 року. Крім того, за словами головного санлікаря, буде запропоновано обмежити діяльність закладів громадського харчування до 22 години.

Станом на 12 жовтня, у лікарнях зайнято 62,3% ліжок, які призначені для лікування пацієнтів з COVID-19.

1