У Європі різкий стрибок коронавірусу - попередження ВООЗ

Кількість хворих зростає щодня
У Європі різкий стрибок коронавірусу - попередження ВООЗ
Коронавірус, Європа (фото: Unsplash)
14 Жовтня 2020, 06:43
читать на русском

У Європі за останній тиждень підтвердили понад 700 тисяч нових випадків хворих коронавірусною інфекцією. Це новий антирекорд від початку пандемії.

Читайте також

Про це повідомляє ВООЗ, передає видання Associated Press.

Зазначається, що випадки захворювання на коронавірус і смертність від нього, які фіксують за тиждень, в Європі підскочили на 34% і 16% відповідно. На Велику Британію, Францію, Росію та Іспанію припадало більше половини нових випадків COVID-19 в регіоні.

ВООЗ зазначає, що в Іспанії кількість нових випадків показала "помітне зниження" в порівнянні з останніми тижнями. При цьому в Польщі випадки захворювання COVID-19 і смертність від нього зросли на 93% і 104% відповідно.

Читайте також

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреісус заявив цього тижня, що розуміє розчарування, яке відчувають люди, коли пандемія затягується, але попередив, що "немає жодних коротких шляхів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Європі зростає втома населення від пандемії COVID-19 та обмежувальних заходів. Опитування провели в 27 європейських країнах, та дізналися, що стомлюваність в деяких місцях охопила понад 60% населення. Вчені попередили владу про небезпеку.

1