Цукерберга і його дружину звинувачують у гомофобії та сексуальних домаганнях

На них подали в суд
Цукерберга і його дружину звинувачують у гомофобії та сексуальних домаганнях
Марк Цукерберг з жінкою Прісцилою Чан фото: kakadu. club
28 Жовтня 2021, 03:15
читать на русском

Двоє колишніх працівників Facebook Марка Цукерберга подали на нього і його дружину Прісцилу Чан до суду через дискримінацію, сексуальні домагання і невиплати зарплати.

Про це повідомляє Bussiness Insider.

Зокрема, позивачі Міа Кінг і Джон Доу звернулися до Верховного суду округу Сан-Франциско.

Кінг - темношкіра представниця ЛГБТ-спільноти. З травня 2018 року по лютий 2019 року вона працювала в компанії Limitless Specialty Services LLC, що надавала послуги безпеки для Цукерберга і його дружини Прісцили Чан.

Жінка стверджує, що за час роботи вона багаторазово піддавалася образам з боку колег - її називали "гетто", "с*кою" і "п*здою", а також робили недоречні зауваження щодо її грудей. Крім того, її примушували працювати понаднормово і не оплачували позанормові.

Тим часом Доу вважає себе відкритим геєм. З січня 2017 року по березень 2019 року він працював завгоспом у Цукерберга і Чан. Чоловік скаржиться, що він теж був змушений працювати понад 40 годин на тиждень і понад 8 годин на добу (одного разу він працював 17 годин), не отримуючи за це належної оплати.

Позивач стверджує, що страждає на епілепсію і такі умови праці погіршили його стан. Також, за словами Доу, він піддавався сексуальним домаганням і образам на ґрунті сексуальної орієнтації під час роботи.

Нагадаємо, що компанія Facebook дозволила всім своїм співробітникам працювати дистанційно навіть тоді, коли пандемія коронавірусу закінчиться.