ЦВК: немає порушень, які можуть вплинути на результати виборів

Центральна виборча комісія поки не фіксує серйозних порушень
Головне
ЦВК: немає порушень, які можуть вплинути на результати виборів
ЦВК Фото: cvk.gov.ua
22 Листопада 2020, 15:14
читать на русском

Центральна виборча комісія поки не фіксує серйозних порушень, що можуть вплинути на результати другого туру місцевих виборів. Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Серйозних системних порушень, які потенційно можуть вплинути на результати волевиявлення виборців, станом на 9:30 не зафіксовано. Голосування триває у штатному режимі, - зазначається у повідомленні.

За даними ЦВК, 1 648 виборчих дільниць у 9 регіонах, де сьогодні, 22 листопада, відбувається повторне голосування з виборів міського голови, відкрилися вчасно. Із запізненням відкрилась лише виборча дільниця № 531254 у Полтаві.

Повідомляється, що станом на  13:00 середня явка на виборах міських голів становила 12,70%. Якщо порівняти з повторним голосуванням минулого тижня, то явка збільшилась майже на 2%. (Станом на 13:00 15 листопада явка складала 10,78%).

Читайте також

У Центрвиборчкомі зазначають, що на дільницях організовані відповідні протиепідемічні заходи, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної хвороби. Зокрема, при вході на виборчі дільниці здійснюється температурний скринінг, а для виборців з ознаками захворювання передбачені окремі кабіни для таємного голосування. З метою дотримання безпечної дистанції на вході та в приміщеннях, де відбувається голосування, нанесена відповідна розмітка.

Члени Центральної виборчої комісії у межах своїх повноважень контролюють процес повторного голосування з місцевих виборів у регіонах, в яких вони визначені відповідальними, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 22 листопада в Україні проходить повторне голосування на виборах голів 11 міст та депутатів 47 місцевих рад.

Упродовж доби до поліції надійшло понад 60 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого процесу. Слідчі підрозділи розпочали три кримінальні провадження.