Далай-лама поспілкується з українцями в прямому ефірі: кожен зможе поставити йому питання

Духовний лідер Тибету присвятить українцям не менше однієї години
Далай-лама поспілкується з українцями в прямому ефірі: кожен зможе поставити йому питання
Його Святість Далай-лама XIV / Facebook
17 Жовтня 2020, 05:04
читать на русском

Духовний лідер Тибету розповість про освіту і світ за часів пандемії. Звернутися до нього з питанням зможе кожен українець.

Лауреат Нобелівської премії миру Далай-лама XIV вперше поспілкується з українцями в прямому ефірі 20 жовтня. Спершу він звернеться до всієї України, а потім відповість на питання. Темою розмови стануть освіта і світ за часів пандемії. Спілкування в цілому триватиме протягом години.

Про це повідомляє EdCamp Ukraine у Facebook.

У бесіді візьмуть участь ексміністр освіти Лілія Гриневич, фронтмен групи Антитіла і друг Фонду ООН в сфері народонаселення Тарас Тополя, телеведуча каналу 1+1 та куратор проекту Право на освіту Наталія Мосейчук. А модерувати зустріч буде голова Ради ГО ЕдКемп Україна, співавтор концепції Нової української школи Олександр Елькін.

Читайте також

Для того, щоб звернутися до Далай-лами з питанням, потрібно зареєструватися на сайті події. Найактуальніші і найцікавіші з отриманих питань виберуть ведучі та зададуть в прямому ефірі.

Три теми, на які говоритимемо з Далай-ламою: освіта для миру, мир у світі людей і пандемія та її вплив на людство, - зазначає EdCamp Ukraine.

Спілкування буде відбуватися англійською мовою і супроводжуватися перекладом українською. Подивитися ж діалог можна буде на Facebook-сторінці організаторів - EdCamp Ukraine, починаючи з 6:30. Настільки ранній ефір обумовлений різницею в часі.

Бесіда відбудеться 20 жовтня 2020 року з 6:30 до 7:30 за київським часом в онлайн-форматі, - повідомляє EdCamp Ukraine.

Зазначимо, що Його Святість Далай-лама XIV (ім'я при народженні - Джецун Джампхел Нгаванг Лобсанг Еше Тенцзін Гьяцо) - 14-й Далай-лама і духовний лідер Тибету, лауреат Нобелівської премії миру.

Народився 6 липня 1935 року в родині селянина в Тибеті. У віці 2 років був оголошений реінкарнацією минулого Далай-лами XIII. У 1950 році, коли незалежний Тибет був тільки окупований Китаєм, у віці 15 років повністю взяв на себе обов'язки Далай-лами - духовного і політичного лідера країни. Після Тибетського повстання 1959 року був змушений залишити Тибет, як і тисячі його співвітчизників, і оселитися в місті Дхармсала на півночі Індії.

Відтоді Далай-лама продовжує бути лідером буддійського світу і до 2011 року був головою Уряду Тибету у вигнанні. Далай-лама XIV ніколи не закликав до насильницького повернення незалежності Тибету, але використовує всі можливості мирного вирішення ситуації. За свій внесок в розвиток світу і гуманізм, захист прав людини в усьому світі в 1989 році він отримав Нобелівську премію миру.

Читайте також

Нагадаємо, що вчені з Гонконзького університету завершили роботу над спеціальним носовим спреєм, що містить вакцину водночас від звичайного грипу та COVID-19: наступного місяця почнуться його випробування на людях.

1