Данілов: план Путіна – знищити нас як державу

Російське керівництво планує внутрішню дестабілізацію в Україні
Головне
Данілов: план Путіна – знищити нас як державу
Олексій Данілов Фото: rnbo.gov.ua
13 Січня 2022, 14:37
читать на русском

Секретар РНБО Олексій Данілов розповів про те, як його відомство працює над безпекою держави та що відомо про плани Росії та її можливий напад на Україну.

Про це йдеться в інтерв`ю Данілова виданню УП.

Який план у Путіна? Він доволі простий, ми про це публічно кажемо – це знищення нас як держави.

Вони анексували Крим. Далі вони окупували частину Донецької, Луганської області для того, щоб у нас була ця проблема і для того, щоб ми не звертали увагу на Крим.

Зараз підходить час, коли вони прийняли рішення, що треба українське питання вже вирішувати, - переконаний Данілов.

Секретар РНБО переконує, що є чітке розуміння, що з 30 жовтня 2021 року є накручування всієї ситуації з усіх боків. Сама кількість військ на кордонах не є якоюсь новиною для РНБО.

Який план сьогодні у Путіна? Внутрішня дестабілізація в нашій країні. Якщо тільки відбудеться внутрішня дестабілізація, потім він буде мати можливість скористатися цією дестабілізацією для того, щоб зробити свою чорну справу. Крапка. Якщо не буде внутрішньої дестабілізації, буде набагато складніше виконувати ті завдання, які вони поставили перед собою. – розповів Данілов.

Глобально, Путін хоче реконструкції радянської імперії, а без участі України жодної імперії не відбудеться.

Що ми бачимо на сьогоднішні день? Те, що стосується політичної дестабілізації саме шляхом сил, афільованих з Російською Федерацією після закриття телеканалів, після певних наших превентивних процедур, зробити їм це складно.

Лишається інший напрямок. Це енергетика. Те, що відбувається з енергетикою в світі, це не тільки в нашій країні. Це досить багатогранна така проблема. Чому? Тому що тут і COVID, тут і Китай, тут і Тайвань, тут і Індія, тут дуже багато процесів, - констатував Данілов.

Він також повідомив, що окремого засідання Ради нацбезпеки з цього приводу ще не було. За необхідності воно обов’язково буде. Раз на тиждень відбувається нарада, де озвучується аналіз всієї ситуації, що відбулося за останній проміжок часу.

Там працює група приблизно 18 осіб. Збираються розвідки, військові, служби безпеки і ще певні структури для обговорення ситуації.

Ми чітко усвідомлюємо, які інтереси тої чи іншої країни, хто чим займається, в кого яке завдання сьогодні. Інформацію про стан справ ми отримуємо кожного дня. Кожного дня відбувається аналіз. Президенту доповідають майже кожного дня. Щоб президент був без інформації – такого немає, - підсумував Данілов.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони доручила Кабінету міністрів створити міжвідомчу робочу групу з перевірки постачання озброєння та продуктів в українське військо в період з 01.01.2017 по 31.12.2021.

Читайте також

1