"Треба ставити крапку": Данілов допускає компроміс з Росією

Україна може піти на компроміси, але ці компроміси має сприйняти український народ
Головне
"Треба ставити крапку": Данілов допускає компроміс з Росією
Олексій Данілов Фото: РНБО
15 Грудня 2021, 16:55
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов допускає компроміс з Росією, оскільки в цьому питанні потрібно ставити крапку. Але це точно не буде за рахунок інтересів України.

Про це Данілов сказав журналістам під час презентації системи моніторингу користування надрами, пише УНІАН.

Те, що нам треба ставити крапку у цьому питанні, ви знаєте, це завдання, яке поставив Володимир Олександрович [Зеленський], але не за рахунок наших інтересів. Ми не можемо поступитися своєю територією, ми не можемо поступитися тими речами, які зафіксовані у нашій Конституції [про європейську і євроатлантичну інтеграцію], - сказав він.

За його словами, Україна може піти на компроміси, але ці компроміси має сприйняти український народ: "Ми не можемо безкомпромісно щось вирішувати і йти на поступки у тому, що на сьогодні пропонує Російська Федерація".

Секретар РНБО наголосив, що ситуація не змінилась і після розмови Зеленського з американським президентом Джо Байденом, вона залишилась у тому же ключі й лишилася на тій же стадії. Він переконаний, що Росія у своїх вимогах підвищує планку, аби з нею усі почали спілкуватися.

Спілкування потрібне, але ще раз наголошую, - не за рахунок нашого суверенітету. Компроміс можливий, але важливо розуміти, що у будь-якого компромісу є межа, яку ми не можемо з вами переступити, - зазначив Данілов.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Росія може напасти на Україну наприкінці січня 2022 року.

7 грудня через ескалацію біля українських кордонів президент США Джо Байден 7 грудня провів відеозв'язок з президентом Росії Володимиром Путіним. Після цього Байден зателефонував президенту України Володимиру Зеленському та запевнив його у підтримці в разі вторгнення Росії до України.

Читайте також