США не відправлятимуть своїх військових у разі вторгнення Росії в Україну - Байден

Але для Росії економічні наслідки будуть руйнівними
США не відправлятимуть своїх військових у разі вторгнення Росії в Україну - Байден
Джо Байден Фото: AFP via Getty images
13 Грудня 2021, 11:16
читать на русском

Президент США Джо Байден не відправлятиме американських військових у разі вторгнення Росії в Україну. При цьому Штати допомагатимуть й надалі Україні з постачанням озброєння.

Про це Байден сказав журналістам, відповівши на запитання, чи відправлятиме США своїх військових до України.

Ніколи не було таких планів. Ви готові відправити американські сили на війну в Україну, щоб воювати з Росією на їх полі? Я дав ясно зрозуміти президенту Путіну [президент РФ Володимир Путін]. Це останнє, що я йому сказав. Якщо він рухатиметься на Україну, економічні наслідки будуть руйнівні, - сказав він.

При цьому Байден наголосив, що США і НАТО можуть відправити більше військових на східний фланг: "Бухарестська дев'ятка, країни НАТО, перед якими є у нас священний обов'язок захищати їх проти будь-яких атак Росії".

Вплив цього всього на Росію та вплив світу щодо неї сильно зміниться. Ціна, яка буде заплачена, жахлива. Україні ми будемо продовжувати надавати допомогу для підтримання оборонних можливостей, - сказав президент США,

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Росія може напасти на Україну наприкінці січня 2022 року.

7 грудня через ескалацію біля українських кордонів президент США Джо Байден 7 грудня провів відеозв'язок з президентом Росії Володимиром Путіним. Після цього Байден зателефонував президенту України Володимиру Зеленському та запевнив його у підтримці в разі вторгнення Росії до України.

Читайте також

1