Байден про можливий напад Росії на Україну: РФ заплатить жахливу ціну

Президент США пригрозив Москві "руйнівними наслідками для економіки"
Важливо
Байден про можливий напад Росії на Україну: РФ заплатить жахливу ціну
Джо Байден Фото: сторінка Joe Biden у Фейсбуці
12 Грудня 2021, 17:03
читать на русском

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден застеріг Росію від вторгнення в Україну.

Про це він сказав журналістам у Вілмінгтоні (штат Делавер), повідомляє Deutsche Welle.

За словами американського лідера, під час нещодавнього онлайн-саміту він дав зрозуміти президентові Росії Володимиру Путіну, що якщо це станеться, Росія заплатить "жахливу ціну":

Якщо Путін почне вторгнення, наслідки для російської економіки будуть руйнівними.

Він також заявив, що плани розміщення американських військових в Україні у разі атаки Росії США не розглядалися.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Росія може напасти на Україну наприкінці січня 2022 року.

7 грудня через ескалацію біля українських кордонів президент США Джо Байден 7 грудня провів відеозв'язок з президентом Росії Володимиром Путіним. Після цього Байден зателефонував президенту України Володимиру Зеленському та запевнив його у підтримці в разі вторгнення Росії до України.

Читайте також