"Там - шлагбаум": Зеленський про вступ України до НАТО

За словами президента, "шлагбаум" не вдається обійти
"Там - шлагбаум": Зеленський про вступ України до НАТО
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
11 Грудня 2021, 15:41
читать на русском

Президент Володимир Зеленський прокоментував ймовірність вступу України до НАТО, заявивши, що перед нами "шлагбаум, який не виходить обійти".

Про це глава держави сказав в інтерв'ю ведучій ТСН Наталії Мосейчук на каналі "1+1".

Україна продовжує свій шлях до НАТО. Але ж ви бачите, ми йдемо, а там - шлагбаум. Чи нам все одно, обійдемо його? Не виходить його обійти, - сказав Зеленський.

На думку президент, саме український народ має вирішити, чи повинна Україна вступати до НАТО, не російський президент Володимир Путін і американський лідер Джо Байден.

Ми з Байденом не обговорювали, що Україна повинна відмовитися від НАТО і піти на компроміс з Росією. Мені здається, Байден це сказав публічно, що НАТО - це не вибір США чи Росії, не вибір країн-членів Альянсу. Це - вибір громадян України. На жаль, він не додав, що вирішують не громадяни України, а країни-члени Альянсу, - сказав він.

Зеленський наголосив, що неважливо, що заявляє Путін, а важливо те, що думає про НАТО український народ. При цьому українська армія - найміцніший альянс.

Нагадаємо, 14 червня на саміті НАТО у Брюселі країни-члени Альянсу підтвердили рішення 2008 року про надання ПДЧ Україні й Грузії.  Президент України Володимир Зеленський подякував членам НАТО за це рішення, але зазначив, що хотів би почути конкретні дати щодо отримання Україною ПДЧ.

7 жовтня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що на саміті НАТО у Мадриді у 2022 році країни-члени Організації Північноатлантичного договору можуть підтвердити рішення щодо майбутнього членства України в НАТО.

Міністр оборони Олексій Резніков каже, що деякі країни Альянсу проти того, аби Україна вступила до НАТО, оскільки це рішення матиме політичний характер і "провокуватиме Росію".

Читайте також