На саміті НАТО можуть підтвердити рішення про майбутнє членство України в НАТО

Дата саміту стане відомою пізніше
Головне
На саміті НАТО можуть підтвердити рішення про майбутнє членство України в НАТО
Йенс Столтенберг (фото: elmundo.es)
7 Жовтня 2021, 17:27
читать на русском

На саміті НАТО у Мадриді у 2022 році країни-члени Організації Північноатлантичного договору можуть підтвердити рішення щодо майбутнього членства України в НАТО.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції у Брюсселі, передає УНІАН.

Стосовно рішень, я вважаю, що зараз трохи зарано робити висновок, які саме рішення на саміті наступного року ухвалять лідери, але я абсолютно впевнений, що союзники продовжать дотримуватися раніше заявлених позицій, а саме: що ми повністю підтримуємо територіальну цілісність і суверенітет наших близьких партнерів - Грузії і України. Ми також підтримуємо наше рішення, коли йдеться про їхні прагнення приєднатися до НАТО, - сказав Столтенберг.

Він позитивно оцінив співпрацю НАТО в цілому і на двосторонньому рівні з Україною та Грузією.

Також він наголосив на продовженні зміцнення співпраці з Україною та Грузією.

Ми продовжуємо зміцнювати нашу співпрацю і партнерство з Україною та Грузією. І, крім того, це буде питанням, яке ми потім розглянемо під час підготовки до майбутнього саміту у Мадриді в наступному році, - додав Столтенберг.

Дата саміту НАТО в Мадриді у 2022 році стане відомою пізніше.

Нагадаємо, 14 червня на саміті НАТО у Брюселі країни-члени Альянсу підтвердили рішення 2008 року про надання ПДЧ Україні й Грузії.  Президент України Володимир Зеленський подякував членам НАТО за це рішення, але зазначив, що хотів би почути конкретні дати щодо отримання Україною ПДЧ.

Читайте також

1