Німеччина бачить Україну в ЄС, але не в НАТО - Клімкін

Для Меркель вигідно, аби України не було в Альянсі
Ексклюзив
Німеччина бачить Україну в ЄС, але не в НАТО - Клімкін
Павло Клімкін (фото: УНІАН)
30 Червня 2021, 10:56
читать на русском

Німеччина бачить Україну в Європейському союзі, але не бачить в НАТО, така умовна фінляндизована Україна.

Про це в інтерв'ю Парламент.UA розповів міністр закордонних справ України у 2014-2019 роках, співзасновник громадської організації "Центр національної стійкості та розвитку" Павло Клімкін.

Вона хоче, так би мовити, пропетляти, пережити цю ситуацію, подивитися що буде з Росією. Це не означає, що німці не бачать нас в ЄС і в НАТО. Є німці, які бачать нас в ЄС, але не бачать в НАТО, така умовна фінляндизована Україна. Вони кажуть: "Павло, ні, звичайно, ми не можемо віддати вас Росії - це питання наших цінностей і принципів. Ми чекаємо вас в ЄС, але ви тільки станьте краще. А от в НАТО поки що ні! Такі політики також є, - зазначив він.

Водночас для Ангели Меркель вигідно, щоб України там не було, і Меркель це демонструє своїми ідеями, наприклад, запросити російського президента Володимира Путіна на саміт ЄС.

Клімкін вважає, що такі дії дуже небезпечні, бо порушують документи ЄС щодо окупації Криму. Одна справа зустрічатися і говорити з Путіним - це потрібно робити, і це робиться: і Байден зустрічався, і Меркель. А інша справа дати Путіну майданчик і формат офіційної зустрічі, чого не можна допустити.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін розкритикував німецьку канцлерку Ангелу Меркель за її позицію стосовно Росії та запрошення Володимира Путіна на саміт з країнами Європейського Союзу.

Читайте також