Україна не вступить до НАТО у найближчі 10 років - Associated Press

У США назвали терміни вступу України до Альянсу
Важливо
Україна не вступить до НАТО у найближчі 10 років - Associated Press
НАТО-Україна Фото: twitter.com/YehorBozhok
9 Грудня 2021, 12:02
читать на русском

Сполучені Штати Америки та Північноатлантичний Альянс відкидають вимоги президента Росії Володимира Путіна щодо "пожиттєвої відмови" Україні у членстві в НАТО.

Про це пише Associated Press.

За даними видання, високопоставлені посадовці Держдепартаменту сказали Україні, що членство в НАТО навряд чи буде затверджено в найближче десятиліття.

АР пише, що "Україна, яка має глибокі культурні та історичні зв’язки з Росією, останніми роками прагне до тіснішої інтеграції із Заходом та членства в НАТО. Альянс витримав обіцянку про членство, але відмовився встановити терміни. Проте ще до нинішньої кризи Україна була далека від вступу".

Нагадаємо, 14 червня на саміті НАТО у Брюселі країни-члени Альянсу підтвердили рішення 2008 року про надання ПДЧ Україні й Грузії.  Президент України Володимир Зеленський подякував членам НАТО за це рішення, але зазначив, що хотів би почути конкретні дати щодо отримання Україною ПДЧ.

7 жовтня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що на саміті НАТО у Мадриді у 2022 році країни-члени Організації Північноатлантичного договору можуть підтвердити рішення щодо майбутнього членства України в НАТО.

Міністр оборони Олексій Резніков каже, що деякі країни Альянсу проти того, аби Україна вступила до НАТО, оскільки це рішення матиме політичний характер і "провокуватиме Росію".

Читайте також

1