ДАРТ представило Концепцію меморіалізації пам’ятних місць: Київщина стане пілотним регіоном

Презентований документ – чітка дорожня карта, яка стала результатом багатомісячної аналітики і стратегічних сесій, які вдалося здійснити завдяки SURGe Project Ukraine.
ДАРТ представило Концепцію меморіалізації пам’ятних місць: Київщина стане пілотним регіоном
28 Грудня 2023, 11:44
читать на русском

Державне агентство розвитку туризму представило Концепцію меморіалізації пам’ятних місць у Київській області на першому засіданні робочої групи, яка була створена з представників Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерством культури та інформаційної політики України, Київської обласної державної адміністрації, Українського інституту національної пам'яті, представників п’яти територіальних громад Київщини, ГО «Музей сучасного мистецтва» / MOCA NGO, Past / Future / Art.

Кінцева мета Концепції – створення мапи локацій, які стануть новими форпостами національної пам’яті, до яких у майбутньому  приїжджатиме багато українців та іноземців.

Як зазначила Голова Державного агентства розвитку туризму, Мар’яна Олеськів, війна сформувала нову соціальну парадигму – місця вшанування пам’яті та героїзму українського народу.

"Сьогодні в Україні з'являється все більше таких місць і обов'язок держави - супроводжувати і розвивати цей процес, який стане одним із найважливіших соціокультурних явищ на багато наступних декад. Безумовно, процес створення подібних маршрутів потребує ще ширшого експертного кола та тривалих дискусій, позаяк тематика є тендітною й стосується великої кількості українців. Ми маємо дбати вже зараз, щоб ніколи ніхто не забув про високу ціну української свободи й незалежності", - наголосила очільниця ДАРТ.

Нагадаємо, на 69-тому засіданні Європейської комісії ВТО ООН Україна, як країна-очільниця європейського сектору, представила програму туристичного розвитку регіону на 2024-2025 роки.

Читайте також