ДБР повідомило підозру офіцеру з Апарату Головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати загиблому Геннадію Частякову

Основною версією слідства у справі загибелі помічника Валерія Залужного залишається службова недбалість
Головне
ДБР повідомило підозру офіцеру з Апарату Головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати загиблому Геннадію Частякову
9 Листопада 2023, 16:41
читать на русском

ДБР оголосило підозру старшому помічнику головкома Валерія Залужного А. Тимченку за незаконне придбання і носіння зброї.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Встановлено, що офіцер набув без відповідного на це дозволу 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат "DM 51A2" та приніс їх до свого службового кабінету. Згодом він упакував шість з них у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю. Цей ящик він подарував військовослужбовцю Геннадію Частякову з нагоди його дня народження. Цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв.

Ще дві гранати він продовжив зберігати у шафі свого робочого кабінету, де вони були вилучені працівниками правоохоронних органів.

Офіцеру повідомлено про підозру у придбанні, зберіганні, носінні та збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 ККУ).

Нагадаємо, що 6 листопада 2023 року під час розпакування подарунка відбувся підрив гранати, у результаті чого Геннадій Частяков загинув. Наступного дня Офіс Генпрокурора визначив підслідність у цьому кримінальному провадженні за ДБР.

Досудове слідство триває, працівники Бюро встановлюють усі факти, пов’язані з трагічною подією та поки не відкидають жодну з версій.