ДБР повідомило про підозру Януковичу у підбурюванні військових УДО до дезертирства

Експрезидент схилив заступника начальника УДО до втечі
ДБР повідомило про підозру Януковичу у підбурюванні військових УДО до дезертирства
Віктор Янукович (фото: УНІАН)
9 Лютого 2022, 19:17
читать на русском

​Державне бюро розслідувань повідомило нову підозру експрезиденту України Віктору Януковичу у підбурюванні військовослужбовців Управління державної охорони до дезертирства.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Слідчі Державного бюро розслідування за погодженням з прокурором Офісу Генпрокурора повідомили колишньому президенту України Віктору Януковичу нову підозру у підбурюванні військовослужбовців Управління державної охорони до дезертирства (ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 408 ККУ), - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 24 лютого 2014 року Янукович, тікаючи від кримінальної відповідальності за злочини відносно учасників акцій протесту, схилив заступника начальника Управління державної охорони України – начальника Служби безпеки президента України до дезертирства.

Як наслідок, начальник його охорони не повернувся до місця служби зі службового відрядження з території Автономної Республіки Крим. Натомість разом з підозрюваним виїхав за межі України до Російської Федерації.

У ДБР наголосили, що найближчим часом буде ухвалено рішення щодо звернення до слідчого судді з клопотанням про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу (заочно).

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки ввели санкції проти адвоката, заступника керівника адміністрації президента часів Віктора Януковича, Андрія Портнова.

Читайте також