ДБР проситиме арештувати нардепа Алєксєєва

Народного обранця підозрюють у шахрайстві
Головне
ДБР проситиме арештувати нардепа Алєксєєва
Сергій Алєксєєв
1 Липня 2023, 09:13
читать на русском

ДБР проситиме суд обрати запобіжний захід народному депутатові Сергію Алєксєєву у вигляді арешту, але з альтернативою застави в 10 млн гривень.

Про це повідомив в. о. заступника директора ДБР Олександр Удовиченко під час брифінгу.

"До цієї справи буде прикута увага як журналістської спільноти, так і суспільства. Слідчі, прокурори, оперативні співробітники діяли в межах кримінальної справи. Докази є досить вагомими, щоб звернутись до суду з клопотанням до обрання запобіжного заходу з обранням застави в 10 млн грн", - сказав Удовиченко.

Він також наголосив, що на сьогодні розслідування не завершується, це тільки початковий етап викриття нардепа.

Своєю чергою заступник генерального прокурора України Антон Войтенко повідомив, що клопотання підозрюваному вже вручено і скеровано до суду для розгляду.

За його словами, справу розгляне Личаківський районний суд міста Львова.

Сам Алєксєєв та його адвокат прокоментували обшуки СБУ та ДБР. Про це він повідомив у коментарі "5 каналу".

Нагадаємо, Офіс Генпрокурора оголосив підозру народному депутату Сергію Алєксєєву за обман та незаконне заволодіння грошима громадянина Німеччини. За місцем проживання підозрюваного продовжуються слідчі дії. За даними слідства, нардеп шляхом обману заволодів грошима громадянина Німеччини у розмірі 50 тисяч доларів. Слідчими зафіксовано одержання 30 тисяч доларів. Попередньо раніше він отримав ще 20 тисяч доларів.