Нардеп Алєксєєв отримав підозру у шахрайстві (фото)

Нардеп шляхом обману заволодів грошима громадянина Німеччини у розмірі 50 тисяч доларів
Головне
Нардеп Алєксєєв отримав підозру у шахрайстві (фото)
Сергій Алєксєєв
30 Червня 2023, 09:47
читать на русском

Офіс Генпрокурора оголосив підозру народному депутату Сергію Алєксєєву за обман та незаконне заволодіння грошима громадянина Німеччини.

Про це повідомляє Telegram Офісу Генерального прокурора.

При процесуальному керівництві Офісу Генерального прокурора народному депутату України, Голові підкомітету в Комітеті Верховної ради України з питань правоохоронної діяльності повідомлено про підозру в шахрайстві. За інформацією ЗМІ, йдеться про народного депутата від партії "Європейська солідарність" Сергія Алєксєєва.

За місцем проживання підозрюваного продовжуються слідчі дії. За даними слідства, нардеп шляхом обману заволодів грошима громадянина Німеччини у розмірі 50 тисяч доларів. Слідчими зафіксовано одержання 30 тисяч доларів. Попередньо раніше він отримав ще 20 тисяч доларів.

За даними СБУ, нардеп обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції. Для цього парламентар "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

На підставі зібраних доказів генеральний прокурор України санкціонував оголошення парламентарю про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, депутатка Київради від ЄС Ярина Ар'єва, яку підозрюють у вчиненні ДТП у стані наркотичного сп'яніння з тяжкими наслідками, вирішила скласти свій мандат.

Читайте також

1