Підозрювана у ДТП "під кайфом" Ярина Ар'єва склала мандат депутата Київради

Раніше депутатці змінили запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт
Головне
Підозрювана у ДТП "під кайфом" Ярина Ар'єва склала мандат депутата Київради
Ярина Ар`єва
21 Червня 2023, 09:38
читать на русском

Депутатка Київради Ярина Ар'єва, яку підозрюють у вчиненні ДТП у стані наркотичного сп'яніння з тяжкими наслідками, вирішила скласти свій мандат.

Про це вона повідомила у Facebook.

За даними "Суспільного", під час пленарного засідання Київради 70 депутатів підтримали заяву Ар'євої про складання депутатських повноважень.

Ар'єва пояснила, що після посилення запобіжного заходу з нічного арешту на цілодобовий домашній арешт "виконувати свої обовʼязки за цих умов неможливо".

"Я не збираюся втікати від відповідальності, як не втекла з Києва у перші дні повномасштабного вторгнення, а пішла до тероборони. Обвинувачення в перебуванні у стані "наркотичного спʼяніння" не визнаю, доводитиму це в суді як звичайна громадянка", — пише Ар'єва.

Вона повідомила, що підписала договір про повне відшкодування з потерпілою, яка зараз перебуває за межами України.

Нагадаємо, раніше донька нардепа Ар’єва, депутатка Київради Ярина Ар’єва, отримала підозру за ДТП з важкими наслідками, скоєне "під кайфом". Згідно з матеріалами слідства, підозрювана, керуючи автомобілем "Volkswagen Polo" в стані наркотичного сп’яніння, рухалася проспектом Степана Бандери у напрямку вулиці Богатирської.

Наблизившись до нерегульованого пішохідного переходу, жінка не змогла оцінити зміну дорожньої обстановки та скоїла наїзд на жінку-пішохода, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження.

В результаті ДТП потерпіла отримала переломи ключиці та щелепи з травматичною екстракцією зубів, переломи кінцівок, закриту черепно-мозкову травму та інші ушкодження.

23 травня 2023 року суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в період часу з 20:00 до 06:00 строком на 2 місяці.

Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.

Батько Ярини, нардеп Ар`єв, каже, що так Офіс президента мститься йому за критику Єрмака та інших провладних чиновників.

Сама Ярина Ар'єва заявила, що ДТП сталося під час блекауту, постраждала жінка раптово вийшла на дорогу без сітловідбивальних елементів. Депутатка запевнила, що не вживала жодних наркотиків, а її родина допомагає жінці з лікуванням.

Ар'єва вважає, що справа проти неї — "явно спланована дискредитація" через нібито її активну участь в акціях проти УПЦ МП біля Лаври.

Речниця прокуратури Києва Надія Максимець заперечила слова Ар'євої про те, що експертиза після ДТП нічого у депутатки не виявила. Максимець розповіла, що лікарка виявила в депутатки візуальні ознаки наркотичного сп'яніння, вказала це у відповідному акті, а біологічні зразки підозрюваної опломбували за її присутності. На початку грудня 2022 року отримали висновок.

1