Обшуки у редакції "Думська.нет" в Одесі пов`язані зі справою сестри нардепа Гончаренка

В СБУ стверджують, що обшуки не стосуються діяльності журналістів
Головне
Обшуки у редакції "Думська.нет" в Одесі пов`язані зі справою сестри нардепа Гончаренка
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
11 Травня 2023, 11:54
читать на русском

Правоохоронці в Одесі провели обшуки щодо місць роботи та проживання підозрюваних у рейдерському захопленні держмайна. Вони не пов'язані з роботою видання "Думська.нет".

Про це РБК-Україна повідомили у пресслужбі СБУ.

"Співробітники СБУ та Нацполіції провели слідчі дії за адресами роботи та проживання фігурантів кримінального провадження, підозрюваних у рейдерському захопленні державного майна та розкраданні бюджетних коштів в Одеській області", - зазначають правоохоронці.

За їхніми даними, в рамках цієї справи вже повідомили про підозру депутату місцевої облради, а також його дружині та помічнику.

Розслідування продовжується для встановлення обставин злочину та притягнення всіх винних до відповідальності. При цьому проводяться обшуки в офісному приміщенні, де розміщено видання "Думська.нет", додають у СБУ.

"Всі дії правоохоронців відбуваються з дотриманням законодавства і ніяк не стосуються журналістської діяльності видання "Думська.нет", - зазначають правоохоронці.

За даними джерел РБК-Україна у правоохоронних органах, один з фігурантів кримінальної справи про рейдерське захоплення - депутат Одеської обласної ради від фракції "Європейська солідарність" Микола Дерев'янко, йому ж і повідомили про підозру.

При цьому його дружина, якій також вручили підозру, є сестрою народного депутата від партії "Європейська солідарність" Олексія Гончаренка.

За інформацією джерел, Дерев'янко міг передати печатки підприємства, яке фігурує у справі про рейдерське захоплення, своєму колезі Михайлу Шмушковичу - депутату Одеської обласної ради від "Європейської солідарності". Печатки є фактичним речовим доказом у кримінальному провадженні.

У розпорядженні РБК-Україна є переписка імовірно Дерев'янка та Шмушковича, де вони обговорюють передачу один одному печаток. Крім цього, Шмушкович також, за інформацією РБК-Україна, є фактичним власником видання "Думська.нет", в офісі якого проходили обшуки.

Нагадаємо, троюрідна сестра нардепа від "Європейської солідарності" Олексія Гончаренка арештована у резонансній справі про захоплення землі у курортному селищі Затока Одеської області. Крім того, у справі замішаний її чоловік Микола Дерев’янко, який є депутатом Одеської обласної Ради.

Сам Гончаренко вважає, що це акція проти нього за "намагання боротись за військові виплати, за те, що підіймаю питання строковиків, відпусток і взагалі критикую Єрмака" (главу ОП - ред.).

1